Turun Seudun TST ry

Media

Typo-avustusten lopettaminen käynnistää toimintojen alasajon

Typo-avustusten lopettaminen käynnistää toimintojen alasajon

Turun Seudun TST ry:n projektipäällikkö Teija Leppämäki harmittelee Kansan Uutisten 16. kesäkuuta julkaistussa haastattelussa Varsinais-Suomen TE-toimiston päätöstä lopettaa kokonaan työllisyyspoliittisten hankkeiden tukeminen ensi vuoden alusta: – Organisaatiot hajoavat, osaajat lähtevät pois, hän toteaa.

– Typo-rahoitusmuoto lakkaa olemasta, koska se ei ole maakuntauudistuksen lainsäädäntöehdotuksessa rahoitusmuotona, Varsinais-Suomen TE-toimiston johtaja Kjell Henrichson selittää toimistonsa rajusti kritisoitua päätöstä.

Tilanne ei kuitenkaan ole sama kaikkialla Suomessa. Esimerkiksi Uudenmaan TE-toimisto jatkaa typo-avustuksiaan myös ensi vuonna.

Pitkäaikaistyöttömät joutumassa heitteille

Pitkäaikaistyöttömät joutumassa heitteille

Turun Seudun TST ry tyrmää 6. kesäkuuta lähettämässään tiedotteessa Varsinais-Suomen TE-toimiston päätöksen lopettaa työllisyyspoliittiset hankkeet ensi vuoden alusta. Päätös tarkoittaa käytännössä pitkäaikaistyöttömien työllistämispalveluiden päättymistä. Lue lisää: Turun Sanomat, Aamuset, Turkulainen

Työttömien keskusjärjestö on tehnyt ministeri Jari Lindströmille (sin.) kyselyn työllisyyspoliittisten määrärahojen leikkaamisesta Varsinais-Suomessa. Lue lisää: Kansan Uutiset (8.6.)

 

Tärppi 2/2018 on ilmestynyt

Tärppi 2/2018 on ilmestynyt

Vuoden toinen Tärppi on saapunut painotuoreena jäsenille! Teemana tässä numerossa ihminen, sote ja TST. Juttuja mm. TST:n herrasmiesvahtimestareista, vuoden 2017 vapaaehtoisista sekä sote- ja maakuntauudistuksesta.

Ota mukava asento auringossa, rentoudu ja lue viimeisin Tärppi – TST:n jäsenten ikioma lehti!

Jos mielessäsi on juttu tai juttuaihe seuraavaan Tärppiin, ota yhteys työvalmentaja Ulla Piippoon, ulla.piippo (ät) tstry.fi.

TST Mobiili ja uusi www-osoite tstry.fi

TST Mobiili ja uusi www-osoite tstry.fi

Turun Seudun TST ry:n nettisivu- ja sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet. Samalla nettisivujen ulkoasua ja sisältöjä on uudistettu.

Käytössä on uusi www-osoite, tstry.fi. Sen myötä nettisivut löytyvät osoitteesta tstry.fi ja sähköpostit ovat muotoa [email protected]

TST:n nettisivuja voi selata sujuvasti nyt myös älypuhelimella ja tabletilla. TST Mobiili skaalautuu pienelle näytölle ja käyttö on helppoa. Optimointi on tehty kosketuskäyttöön.

Lue lisää

/ Etusivu, Media

TST:n Leppämäki hyten asiantuntijaksi

Teija Leppämäki

Teija LeppämäkiTST:n projektipäällikkö, FM Teija Leppämäki on nimitetty Varsinais-Suomen hyte-työryhmän asiantuntijaksi.

Leppämäen listalla ovat erityisesti työikäisiä koskevat asiat.

Hyte-työryhmä (hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen maakunnassa) valmistelee omalta osaltaan Varsinais-Suomen maku- ja sote-uudistusta.

Työryhmä työskentelee hyte-ryhmän toimeksiantojen perusteella mm. järjestöjen tulevien rahoitusrakenteiden parissa.

/ Media, Yhteistyö

Uusi ajankohtainen kierrätysblogi

TST Texvex

TST-Texvex on avannut blogin, joka käsittelee vaatekierrätyksen ongelmia, vastuullisen vaatekaapin sisältöä ja kierrätysmuotia. Blogissa nostetaan esille myös muita ajankohtaisia vaatetukseen TST Texvexliittyviä asioita, kuten nyt meneillään olevaa vaatevallankumousta. Kaikki nämä ovat osa TST-Texvexin toimintaa.

Tavoitteena on lisätä kuluttajien mielenkiintoa kierrätystä ja poistotekstiiliä kohtaan. Samalla nostatetaan myös keskustelua vastuullisesta kuluttamisesta.

Lue TST-Texvex -blogi

/ Ajankohtaista, Media

TST:n nettiosoite nyt tstry.fi

TST:n nettiosoite nyt tstry.fi

Turun Seudun TST ry:n nettisivut löytyvät nyt osoitteesta tstry.fi.

Vanha osoite tstry.com on myös käytössä, vuoden loppuun saakka. Se ohjaa kävijän automaattisesti uuteen osoitteeseen tstry.fi.

Yhdistyksen sähköpostiosoitteet muuttuvat fi-päätteisiksi toukokuun aikana. Tiedotamme siitä erikseen.

/ Ajankohtaista, Media

TST ry:n toiminnanjohtaja Joe Majanen Lilja-lehdessä

26.3.2018

TST ry:n toiminnanjohtaja Joe Majanen puhuu aktiivimallista uusimmassa Lilja-lehdessä: ”Työtön on yksilö. Nykyinen aktiivimalli kuitenkin kohtelee työttömiä yhtenä massana. Aktiivinen työvoimapolitiikka on hyvä asia, mutta siinä pitäisi ottaa yksilö huomioon. Työkyvytöntä ei voi aktivoida.”

TST ry tarjoaa mm. työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan muodossa keinoja osallistua ja päästä takaisin työelämään sekä mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia.

Lehdessä TST ry:llä työkokeilussa työskentelevä Jokke Ihalainen toivoo, että valtio tukisi työnantajia, jotka työllistävät työttömiä, ja varmistaisi, että työkokeilut ja työllistymisjaksot johtaisivat useammin myös työttömän palkkaamiseen.

Lue lisää Lilja-lehdestä sivulta 2.

/ Ajankohtaista, Media

Digiolkkarista Aamusetissä

Digiolkkarista Aamusetissä

14.2.2018

Kaupunkilehti Aamuset kirjoittaa Turun Seudun TST ry:n ja Turun ammattikorkeakoulun yhteisestä Digiolkkarista työelämään -hankkeesta.

Haastateltavana hanketta koordinoiva projektityöntekijä Susanna Ylitalo.

Lue juttu Aamusetin verkkosivujen näköislehdestä.

TST näyttävästi esillä Tvytterissä

TST näyttävästi esillä Tvytterissä

Turun Seudun TST ry sai ansaitsemaansa huomiota Työttömien Keskusjärjestön lehdessä, Tvytterissä.

TST:n puheenjohtaja Taimi Räsänen sekä toiminnanjohtaja Joe Majanen kertovat Tvytterissä näkemyksensä TST:n tulevaisuudesta.

Lue koko juttu Tvytteristä 4/2017 s. 22-23.

/ Media, Yhteistyö