Turun Seudun TST ry

Media

Mitä tehdä Turun valtaville Kela-sakoille?

TST Torstaipalaveri

TST TorstaipalaveriTurun kaupunki maksaa nk. Kela-sakkoja tänä vuonna noin 22 miljoonaa euroa. Miten saada summaan tolkkua? Varsinais-Suomen ely-keskuksen analyytikko Juha Pusila kyseli ratkaisuja 24. lokakuuta ilmestyneessä kaupunkilehti Turkulaisen jutussa sivulla 3.

Turkulaiset kolmannen sektorin työllistävät yhdistykset tarjoavat vastauksen Pusilan huoleen työttömien laaja-alaisesta palvelutarpeesta. Viidellä suurella turkulaisella työllistäjällä on tilaa yhteensä 600-700 työnhakijalle vuodessa.

Turun kaupungin kannattaa panostaa työllistämistoiminnan tukemiseen, sillä kaupunki säästää siinä pitkän pennin. Lue lisää.

Mihin menevät työllistämispalvelut?

Mihin menevät työllistämispalvelut?

Turun Seudun TST ry haluaa olla mukana vaikuttamassa uuteen työllistämispalveluiden tuottajamalliin. Malli tulee korvaamaan nykyiset typo-hankkeet, kuten esimerkiksi TST:n Työllä tehden -hankkeen.

Muutos on suuri, sillä työllistäminen edellyttää tulevaisuudessa valmiutta toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja näkemystä tulevaisuuden osaamistarpeista.

Työllistävillä yhdistyksillä, kuten TST:llä, on riskinä jäädä pois muutosvauhdista. Tällöin työllistäminen loppuu yhdistyksissä kokonaan. Potin korjaavat silloin vain liikevoittoja tavoittelevat yritykset.

Turussa 10. lokakuuta pidetyssä markkinavuoropuhelussa TST:tä edustivat toiminnanjohtaja Joe Majanen ja Työllä tehden -hankkeen projektipäällikkö Teija Leppämäki. Lue lisää.

TST:n puheenjohtaja ehdolla eduskuntaan

TST:n puheenjohtaja ehdolla eduskuntaan

Turun Seudun TST ry:n hallituksen puheenjohtaja Taimi Räsänen on ehdolla eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa.

Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto päätti kansanedustajaehdokkaistaan piirin syyskokouksessa 28. lokakuuta.

TST:n puheenjohtaja Taimi Räsänen on 34-vuotias turkulainen yhdistysaktiivi ja kansalaistoimija.

Turun Seudun TST ry:n hallituksessa Räsänen on vaikuttanut vuodesta 2014. TST:n puheenjohtajana hän toimii erityisesti työttömien ja vähävaraisten puolesta.

Lue lisää.

Vuoden viimeinen Tärppi työn alla, onko juttutoiveita?

Vuoden viimeinen Tärppi työn alla, onko juttutoiveita?

Tärppi 4/2018 ilmestyy joulukuun alussa ja sitä suunnitellaan ympäri TST:tä suorastaan kuumeisesti.

Tärppi 3/2018 lukijan toivejuttuna oli paljon kehuja saanut Ilon asiamiehet -juttu Teatteri Lennartin Kaukosta ja Juhasta.

Mitä haluaisit lukea joulukuun Tärpistä? Kerro se meille, me pyrimme toteuttamaan toiveesi!

Juttutoiveen voit lähettää Ulla Piipolle (ulla.piippo (ät) tstry.fi). Lähetäthän juttutoiveesi lokakuun aikana.

Jäsenpalstalle kaivataan myös juttuja mielenkiintoisista tai mieltäpainavista asioista, sana on (lähes) vapaa!

 

Syksyn Tärppi ilmestyi syyskuussa

Syksyn Tärppi ilmestyi syyskuussa

Ilon asiamiehiä, köyhä kuningas, kaupunginjohtaja ja kykyviisari. Nämä ja paljon muuta löydät viimeisimmästä Tärppi-lehdestä. Numero 3/2018 ilmestyi syyskuun lopulla.

Jäsenille postitettu lehti on luettavissa myös Toimintakeskuksen lehtipisteissä tai vaikka nettisivuillamme!

Kuva: Riku Ahlsten

/ Media

Ristiriitaista toimintaa työttömyyden hoidossa

Ristiriitaista toimintaa työttömyyden hoidossa

Turun Seudun TST ry:n Teija Leppämäki pui valtiovarainministerin ja työministerin yllättäen herännyttä kiinnostusta pitkäaikaistyöttömiin 19. elokuuta Turkulaisessa ilmestyneessä mielipidekirjoituksessaan.

Teija Leppämäki toteaa, ettei pitkäaikaistyöttömien tilanteen auttaminen ole ollut hallituksen mielenkiinnon kohteena, ja heränneen huolen rinnalla on eduskunnassa käsittelyssä kasvupalvelulain luonnos, jonka johtoajatuksena on, että markkinat hoitavat työttömyyden.

Pyörää on kuitenkin ihan turha keksiä uudestaan. Laitetaan työllisyyspoliittiset hankkeet jatkoon ja palkkatuki yhdistyksille taas käyttöön, niin tuhannet pitkäaikaistyöttömät pääsevät palveluiden piiriin ja saavat mahdollisuuden siirtyä palkkatöihin ja rakentamaan yhdessä yhteiskuntaa, Teija huomauttaa.

Lue lisää Turkulaisen nettisivuilta.

Kuva: Jaana Honkanen

Typo-rahoitus kilpailutetaan yhdistysten ja yritysten kesken?

Typo-rahoitus kilpailutetaan yhdistysten ja yritysten kesken?

Turun Seudun TST ry:n projektipäällikkö Teija Leppämäki pelkää kolmannen sektorin jäävän yksityisen sektorin jalkoihin, jos typo-hankkeiden rahoituksen kilpailutus käynnistyy, uutisoi Turun Sanomat 22. kesäkuuta julkaisemassaan haastattelussa.

TE-toimiston johtaja Kjell Henrichson painottaa, että kolmas sektori halutaan pitää mukana palveluntuottajana. TE-toimisto aikoo syksyn mittaan keskustella asiasta yhdistysten kanssa.

Työttömien keskusjärjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärvi puolestaaan maalaa synkkää kuvaa kolmannen sektorin alasajosta blogissaan Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla 25. kesäkuuta. Tämän uhkan torjumista TK peräänkuuluttaa myös tiedotteessaan 26. kesäkuuta.

Lue lisää

Tärppi 2/2018 on ilmestynyt

Tärppi 2/2018 on ilmestynyt

Vuoden toinen Tärppi ilmestyi kesäkuun alussa. Teemana tässä numerossa ihminen, sote ja TST. Juttuja mm. TST:n herrasmiesvahtimestareista, vuoden 2017 vapaaehtoisista sekä sote- ja maakuntauudistuksesta.

Ota mukava asento, rentoudu ja lue viimeisin Tärppi – TST:n jäsenten ikioma lehti!

Jos mielessäsi on juttu tai juttuaihe seuraavaan Tärppiin, ota yhteys työvalmentaja Ulla Piippoon, ulla.piippo (ät) tstry.fi.

Kuva: TST Tiedotus

/ Jäsenedut, Media, Tärppi

TST Mobiili ja uusi www-osoite tstry.fi

TST Mobiili ja uusi www-osoite tstry.fi

Turun Seudun TST ry:n nettisivu- ja sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet. Samalla nettisivujen ulkoasua ja sisältöjä on uudistettu.

Käytössä on uusi www-osoite, tstry.fi. Sen myötä nettisivut löytyvät osoitteesta tstry.fi ja sähköpostit ovat muotoa [email protected]

TST:n nettisivuja voi selata sujuvasti nyt myös älypuhelimella ja tabletilla. TST Mobiili skaalautuu pienelle näytölle ja käyttö on helppoa. Optimointi on tehty kosketuskäyttöön.

Lue lisää

/ Etusivu, Media

TST:n Leppämäki hyten asiantuntijaksi

Teija Leppämäki

Teija LeppämäkiTST:n projektipäällikkö, FM Teija Leppämäki on nimitetty Varsinais-Suomen hyte-työryhmän asiantuntijaksi.

Leppämäen listalla ovat erityisesti työikäisiä koskevat asiat.

Hyte-työryhmä (hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen maakunnassa) valmistelee omalta osaltaan Varsinais-Suomen maku- ja sote-uudistusta.

Työryhmä työskentelee hyte-ryhmän toimeksiantojen perusteella mm. järjestöjen tulevien rahoitusrakenteiden parissa.

Kuva: Jaana Honkanen

/ Media, Yhteistyö