Turun Seudun TST ry

Media

TST:n aulapalvelu – aina apunasi

TST:n aulapalvelu - aina apunasi

TST:n Toimintakeskuksen aulapalvelu parantaa talossa vierailevien viihtyvyyttä ja auttaa esimerkiksi löytämään oikean osoitteen TST:n aavistuksen sokkeloisista tiloista.

Tiedotuksen Kimmo Laine kävi kysymässä, minkälaista aulapalvelun arki on ja mitä kaikkea siihen kuuluu.

Lue artikkeli aulapalvelusta

Työttömien Keskusjärjestön uusi verkkolehti #työttömät

Työttömien Keskusjärjestön uusi verkkolehti #työttömät

Työttömien Keskusjärjestö on koonnut työttömien asioita koskevan edunvalvonnan ja viestinnän tueksi verkkolehden #työttömät.

Lehti toimii työttömyyden erityisasiantuntijana ja kokoaa aiheesta ajassa liikkuvaa tietoa ja puheenvuoroja niin päättäjiltä, asiantuntijoilta, ammattilaisilta, järjestötoimijoilta sekä itseltään työttömiltä.

Ensimmäisessä numerossa mm. työministeri Timo Harakan tervehdys.

Museokeskus tallensi TST-Texvexin tekstiilikierrätystä

Museokeskus tallensi TST-Texvexin tekstiilikierrätystä

Turun museokeskus on tallentanut tämän päivän TST-Texvexin toiminnot tulevaisuuden sukupolville. Museokeskus dokumentoi valokuvaamalla TST-Texvexin myymälätilaa, tekstiilikierrätystä ja poistotekstiilin käsittelyn työvaiheita sekä työpisteitä. Lisäksi jälkipolville tallennettiin yksittäisiä tuotteita ja tuoteryhmiä sekä lajiteltavien poistotekstiilien laatikoita ja säkkejä.

Dokumentointi tehtiin havainnoimalla ja valokuvaamalla toukokuussa 2019. TST-Texvexin dokumentoiminen liittyy Turun museokeskuksen laajempaan projektiin. Siinä tallennetaan tämän hetken arkipäivän kulutuskäyttäytymistä ja arkeen liittyvää kestävää kehitystä tulevaisuudelle.

Turun museokeskus on kartoittanut Turussa tehtyä ja edelleen tehtävää tekstiilikierrätystä 2000-luvun alusta lähtien.

Kuvassa valokuvaaja Raakkel Närhi Turun museokeskuksesta.

Lue artikkeli aiheesta

Työttömät odottavat hallitukselta nopeita toimia työllisyyspolitiikassa

Työttömät odottavat hallitukselta nopeita toimia työllisyyspolitiikassa

Työttömät odottavat hallitukselta nopeita ja selkeitä toimia työllisyyspolitiikassa. Aktiivimallin kanssa kamppailevat työttömät ovat uupuneita ja odottavat päivästä toiseen tietoa absurdin aktiivimallin perumisesta.

Työttömien Keskusjärjestö vaatii mallin lopettamista välittömästi. Jos lakia halutaan kehittää, toimet tulee tehdä erikseen. Rangaistusten sijaan työttömät kaipaavat apua työllistymiseensä.

Työttömien Keskusjärjestö ihmettelee, miksi TE-palvelut on ”ajettu pussiin”, niin etteivät ammattitaitoiset virkailijat voi tehdä joustavasti yhteistyötä kuntien, yritysten ja kolmannen sektorin kanssa.

Lue Työttömien Keskusjärjestön koko tiedote 21.5.2019.

Kiitokset järjestöväen asiantuntevalle toiminnalle!

Suuret kiitokset meille kaikille järjestökentällä työskenteleville! Tässä Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärven kiittävä teksti yhdistyksen Jäsenkirjeestä 5/2019:

”Itselleni on nuoruudesta saakka ollut käsite nimeltä ”työ- ja elinkeinoministeri Lauri Ihalainen”. Asioihin perehtynyt, selkeästi viestivä ja yhteistyökykyinen poliitikko on ollut yksi työllisyyden monista asiapoliitikoista.

Ihalaisen puhe Työttömien Keskusjärjestön vuosikokouksen alussa oli tapahtuma, joka kannattaa muistaa. Hänen sanojensa mukaan kaikista mahdollisista juuri tämä meidän tapahtumamme oli se, jossa hän mieluiten piti jäähyväispuheensa ollessaan viimeistä päivää kansanedustajana. Oli hienoa saada häneltä tunnustusta koko järjestökentän toimijoille. Ihalaisen sanoin teidän, hyvä järjestöväki, teidän asiantunteva toimintanne on aivan ainutlaatuista. Siitä kannattaa kunkin muistuttaa itseään ja yhteisönsä jäseniä säännöllisesti.

Oli hienoa päättää ensimmäinen puheenjohtajuusvuosi juuri Jyväskylässä, Jyvässeudun Työllistämisyhdistyksen ja toiminnanjohtaja Eija Tuohimaan emännöimässä tapahtumassa. Suuri kiitos hänelle, koko JST:n väelle sekä Keskusjärjestön väelle onnistuneen tapahtuman järjestämisestä. Puheenjohtajana vuosikokouksessa toimineelle Joe Majaselle kuuluu myös iso kiitos. Pitkä ja polveileva kokous kulki juohevasti ja keskustelu oli erinomaista.

Ja tuo keskustelu on tehtävämme: kentältä jäsenille, jäseniltä yhdistyksiin, yhdistyksistä hallituksen jäsenille ja sieltä Keskusjärjestön kannanotoiksi, eteenpäin vietäviksi tiedoiksi ja hyviksi työllisyyspolitiikan aineksiksi.

Lopuksi kiitos yhdistysten äänestyskampanjan näkyvyydestä ja hienoista mediaulostuloista kevään aikana! Keskustelu työttömyydestä on noussut aivan toiselle tasolle, kiitos viestijämme Leena Valkosen rautaisen ammattitaidon, ja erityisesti jäsenistön hienon aktiivisuuden. Yhteistyöllä saamme tuloksia!”

Irma Hirsjärvi, Työttömien Keskusjärjestö ry:n puheenjohtaja

Vuoden vapaaehtoiset julki TST:n vuosikokouksessa

Vuoden vapaaehtoiset julki TST:n vuosikokouksessa

Turun Seudun TST ry:n sääntömääräisessä vuosikokouksessa 21. maaliskuuta julkistettiin vuoden vapaaehtoistoimijat. He ovat Ulla Syväkari, Ilkka (Luru) Hoviseppä sekä vuoden tulokas Lasse Oksa.

Ulla ja Luru ovat pitkän linjan TST:läisiä, ja tehneet vapaaehtoisena töitä TST:n eteen lukuisat vuodet ja jopa vuosikymmenet. Ulla on tuttu ihminen TST:n hallituksesta sekä monista vapaaehtoisryhmistä (Lukutoukat, Porinapuikot, Sukkelat silmukat, Luonto- ja kalakerho). Lurun johdolla puolestaan Palokärki-ryhmä on bongannut lintuharvinaisuuksia jo neljännesvuosisadan ajan. Lasse taas pisti viime vuonna pystyyn TST:lle uuden kerhon, Kivikerhon. Lämpimät onnittelut kaikille kolmelle ja suuri kiitos tehdystä vapaaehtoisesta työstä!

Vuosikokouksessa myös hyväksyttiin vuosikertomus 2018, vahvistettiin tilinpäätös 2018 ja myönnettiin vastuuvapaus asiaankuuluville tahoille.

Lisäksi vuosikokous hyväksyi Turun kaupungille toimitettavan kannanoton, jossa painotetaan TST:n merkitystä turkulaisille sosiaalisessa, taloudellisessa ja työllistämismerkityksessä. Samalla pyydetään kaupunkia huomioimaan TST:n kokonaistaloudellinen merkitys avustustuksia jaettaessa.

Kuvassa vasemmalta Joe Majanen (TST:n toiminnanjohtaja), Lasse Oksa, Ulla Syväkari ja Taimi Räsänen (TST:n hallituksen puheenjohtaja).

Tiedän mitä työttömyys on – siksi äänestän!

Suomessa on ihmisryhmiä, jotka äänestävät selvästi muita vähemmän. Viime eduskuntavaaleissa tällaisia ryhmiä olivat mm. ruumiillista työtä tekevät ja pienituloiset. Käyttämättä jäävät äänet vaikuttavat merkittävästi vaalitulokseen. Lue lisää Ylen uutisesta (25.3.) Kaikkien ääni ei kuulu vaaleissa – vuonna 2015 vain harva pienituloinen kävi äänestämässä.

Lue Työttömien Keskusjärjestön vaaliteesit.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta. Eduskuntavaaleissa 2019 Arkadianmäelle valitaan 200 edustajaa päättämään, mihin suuntaan ihmisten elämää tässä maassa viedään. Varsinais-Suomen vaalipiiristä on 191 ihmistä ehdolla eduskuntaan. Katso nimet.

Tärpin ilmestyminen päättyi – kiitokset kaikille tekijöille!

Tärpin ilmestyminen päättyi - kiitokset kaikille tekijöille!

Turun Seudun TST ry:n jäsenlehti Tärppi lakkaa toistaiseksi ilmestymästä.

Työllisyyspoliittisten hankkeiden päättymisen johdosta TST:n resurssit vähenivät, eikä lehdelle ole tällä hetkellä tekijöitä, toimittajia, kuvaajia, taittajia.

Kiitämme kaikkia niitä lukuisia ihania ihmisiä, jotka vuosien varrella ovat oman panoksensa Tärppiin antaneet!

TST panostaa silti jatkossakin viestintään. Suunnitteilla on kuukausittain ilmestyvä verkkouutiskirje. Jäsenten lisäksi uutiskirjeen voi sähköpostiinsa tilata jokainen TST:stä kiinnostunut taho tai henkilö. Kerromme uutiskirjeestä kevään aikana lisää.

Kuva: TST:n toiseksi viimeinen Tärppi-lehti (3/2018) ilon asialla.

PS. Tärpit vuosilta 2011-2018 ovat luettavissa pdf:nä Tärppi-arkistosta.

/ Media, Tärppi, Tiedotus

Hiljainen köyhyys Turussa ma 8.4.

Hiljainen köyhyys Turussa ma 8.4.

Mitä on hiljainen köyhyys Turussa? Tule kuuntelemaan maanantaina 8. huhtikuuta klo 12–15 pidettävää seminaaria Turun suomenkielisellä työväenopistolla (Kaskenkatu 5, luentosali 1).

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto tarjoaa kahvit klo 11.30 alkaen. Seminaari koostuu kolmesta luennosta:
Klo 12.10 – 12.45 Köyhyyden ylisukupolvisuus, dosentti Johanna Kallio, Turun yliopisto.
Klo 12.45 – 13.20 Koettu köyhyys, VT, tutkija Anna-Maria Isola, THL.
Klo 13.35 – 14.15 Turun köyhyys ruoka-aputyössä nähtynä, tj Jari Niemelä, Operaatio Ruokakassi ry.

Klo 14.15 – 15.00 pidettävässä paneelissa on mukana asiantuntijoita köyhyyden eri aloilta, muun muassa Hope Turun Arja Heinonen sekä köyhyydestä väitöskirjaa tekevä köyhyystutkija Eeva-Maria Grekula. Tilaisuuden järjestävät EAPN-Fin, EHYT ry, Turun Seudun TST ry sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Tervetuloa Turun hiljainen köyhyys -seminaariin!

Lue Hiljainen köyhyys Turussa -lehdistötiedote.

Lähes joka kolmas pitkäaikaistyötön on työkyvytön

Lähes joka kolmas pitkäaikaistyötön on työkyvytön

Lähes joka kolmas pitkäaikaistyötön on työkyvytön. Määrällisesti luku tarkoittaa 27 000 henkilöä.

Joka viidennen pitkäaikaistyöttömän työkykyä voitaisiin kohentaa hoidolla tai kuntoutuksella. Passiiviseen työttömyysturvaan käytetään 5,5 miljardia euroa ja aktiiviseen työvoimapolitiikkaan vajaa 600 miljoonaa euroa vuodessa.

Työttömien Keskusjärjestön Terveydeksi-hanke on vuodesta 2016 asti edistänyt työttömien tietoisuutta oikeudesta lakisääteiseen maksuttomaan terveystarkastukseen. Lue lisää.