Turun Seudun TST ry

Retket ja matkat

TST ry:n tärkeitä toimintamuotoja on retkien ja tapahtumien järjestäminen. Järjestetyistä retkistä peritään omakustannushinta, jolla katetaan lippukulut ja mahdolliset matkakulut kohteeseen.

Huomaathan, että mikäli tapahtumiin, retkille, matkoille tms. vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, se tehdään aina käymällä Kanslerintien toimintakeskuksen Infossa sen aukioloaikoina ma-pe klo 9-14, ellei toisin mainita.
Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan aina myös mahdolliset maksut (paikkaa ei siis voi pelkästään varata, se on myös maksettava samalla).
Huomaathan lisäksi, että varaukset ovat sitovia, eikä suoritettua maksua palauteta ilman lääkärintodistusta.

Viimehetken peruutukset Infon aukioloajan ulkopuolella on ehdottomasti tehtävä matkanjärjestäjän puhelinnumeroon, jotta jonottajia saadaan mukaan matkaan paikkojen vapauduttua. Osallistujia myös toivotaan jättämään puhelinnumeronsa kaiken varalta.

 

Villiyrttikurssi 2 – keräilyretki Kuhankuonoon ma 13.5.

Villiyrttikurssi 2 - keräilyretki Kuhankuonoon ma 13.5.

Villiyrttikurssi kiehtovien ja käyttökelpoisten luonnonyrttien maailmaan jatkuu. Vetäydymme keväiseen Kuhankuonoon keräämään yrttejä ja tutustumaan muutenkin luontoon.

Maanantaina 13. toukokuuta. Lähtö Kanslerintieltä klo 9. Paluu noin klo 15. Säävaraus (sade, myrsky). Retken hinta on 3€.

Ilmoittaudu mukaan 29.4. – 10.5. Toimintakeskuksen Infossa.

Järjestää TST:n Luonto- ja kalakerho.

Kevään linturetket ke 27.3. alkaen

Kevään linturetket ke 27.3. alkaen

Palokärki-ryhmä aloittaa jälleen lintujen bongausretkensä! Kaikki kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi!

Ensimmäinen reissu tehdään keskiviikkona 27. maaliskuuta.

Sen jälkeen kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin kevätkauden ajan. Katso tarkat päivämäärät Tulevat tapahtumat -sivulta.

Säävaraus (sade, myrsky). Lähtö klo 8.30 TST:ltä.

Ei ennakkoilmoittautumisia. Hinta 3 €.

Perjantai on Pahin to 13.6.

Perjantai on Pahin to 13.6.

Uusi Disney-musikaali Perjantai on Pahin – Freaky Friday saa Euroopan ensi-iltansa Samppalinnan Kesäteatterissa! TST:n jäsenille on tarjolla komedian ennakkonäytös torstaina 13. kesäkuuta klo 18.

TST:n jäsenhinta 25€, yhteensä 30 paikkaa. Ilmoittautuminen Infoon viimeistään perjantaina 10.5.

Perjantai on Pahin perustuu samannimiseen Jamie Lee Curtisin ja Lindsey Lohanin tähdittämään Disneyn menestyselokuvaan. Musikaalikomedia kertoo äidistä ja tyttärestä, joita näyttää yhdistävän vain tauoton tarve olla toistensa riesana. Vaan mitä sitten tapahtuukaan.

Lue lisää Samppalinnan Kesäteatterin sivuilta.

Kuva: Samppalinnan Kesäteatteri/Mika Nurmi

Patikoimaan, telttailemaan, retkelle Lappiin?

Patikoimaan, telttailemaan, retkelle Lappiin?

Välineopastusta, retkimuonan kokkailua, rinkkaretki Ruissaloon, yön yli telttaretki ja sitten lopulta Lappiin patikoimaan! Huikeita ideoita. Eikös tee mieli liittyä seuraan?

Olkaa kaikki tervetulleita seuraavaan yhdistettyyn Midaksen ja Metsäkerhon palaveriin keskiviikkona 27.3. klo 12-13.30. Paikkana Monitoimitila, josta klo 13 siirtyminen Kotipesään.

Aiheet: Yhdessä kohti Lappia ja TST:n kultavaltaus Midasta? Mitä muita retkeilyaiheisia tapahtumia voisimmekaan toteuttaa?

Lue lisää

Retki kauppatorin arkeologisille kaivauksille pe 1.3.

Retki kauppatorin arkeologisille kaivauksille pe 1.3.

Miltä Turun kauppatorin kaivauksilla näyttää? Mitä sieltä on löytynyt?

Lähde TST:n Kivikerhon järjestämälle retkelle perjantaina 1. maaliskuuta klo 10.

Kauppatorin Info-kontilla Muuritutkimus oy:n tutkijan luento ja esitelmä ”Arkeologiset kaivaukset ja löydöt”.

Osallistujien enimmäismäärä 12. TST:n jäsenille maksuton. Ilmoittautuminen Infoon torstaihin 28. helmikuuta mennessä. Tapaaminen paikan päällä.

Kuva: Pixabay (Ei Turusta)

Kolme sisarta Kansallisteatterissa la 16.3. – vielä ehtii mukaan!

Kolme sisarta Kansallisteatterissa la 16.3. - vielä ehtii mukaan!

Lähde mukaan iloiseen teatteriseurueeseen! Vielä on muutama lippu tarjolla. Ilmoittautumista on jatkettu keskiviikkoon 13.2. saakka.

Tarjolla Anton Tsehovin klassikkonäytelmä Kolme sisarta Paavo Westerbergin ohjaamana Kansallisteatterissa Helsingissä lauantaina 16. maaliskuuta 2019.

Matkan hinta eläkeläinen 52€, työtön 37 €. Ilmoittautumiset infoon siis viimeistään keskiviikkona 13. helmikuuta 2019. Ennakkomaksu 20 €.

Lue lisää

Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina ke 3.7.

Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina ke 3.7.

TST:n jäsenille: Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina meille jäsenhintaan keskiviikkona 3. heinäkuuta Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa.

Juha ”Junnu” Vainio, yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista sanoittajista, ehti uransa aikana tehdä lähes 2 500 sanoitusta tai sävellystä.

Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta.

Lue lisää

Lähihistoriaa, viiniä ja mosaiikkia Lohjalla to 23.5.

Keväinen retki Lohjalle torstaina 23. toukokuuta alkaa tutustumisella tuhansien omenapuiden keskellä sijaitsevaan Alitalon omenaviinitilaan. Siellä nautitaan myös viinimestarin possupataa.

Tilaesittelyn ja ostosmahdollisuuden jälkeen siirrytään lähellä olevaan Kaarteen sotamuseoon korsuineen ja pommisuojineen. Sisääntulotiellä seisovat leijonapatsaat ottavat vieraat vastaan.

Yksityinen kotimuseo on rakennettu kunnianosoitukseksi sotiemme veteraaneille. Ääni- ja valoefektit tiivistävät elämystä. ”Kaarteen sotamuseo on pieni kätketty helmi, missä käyminen koskettaa.” (Suomen Kuvalehti 2/2019).

Lue lisää

Retki Pääkonttorilta Paviljonkiin pe 3.5.

Lähde mukaan keväiselle kulttuuriretkelle perjantaina 3. toukokuuta. Tutustumme ensin Mäntän Serlachius-museo Gustafissa entisen paperiyhtiön pääkonttorin arkkitehtuuriin ja sen näyttelyihin. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa.

Sieltä siirrymme bussilla museo Göstaan, jonka ravintolassa nautimme ensin lohikeittoa jälkiruokineen ja siirrymme sitten näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa.

Kierroksen jälkeen nautimme vielä ennen kotiin lähtöä iltapäiväkahvit. Bussimatkalla Mänttään visaillaan Serlachius-hengessä ja arvotaan kaikkien kesken pikku palkintoja.

Lue lisää

Moottoritie on kuuma 5.2. ja 6.2.

Linnateatteri esittää: Moottoritie on kuuma -näytelmän ennakkoesitykset tiistaina 5.2. ja keskiviikkona 6.2. Ilmainen TST:n jäsenille!

Tiistain 5.2. näytökseen varattu 10 paikkaa ja keskiviikon 6.2. näytökseen 20 paikkaa. Hinta siis 0 €. Esitykset alkavat klo 19, kesto noin kaksi tuntia yhden väliajan kanssa. Paikkana Domino-sali osoitteessa Humalistonkatu 7.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen tuula.rahunen (ät) linnateatteri.fi ma 4.2. mennessä. Lippuja on varattu 1/jäsen.

Railakas komedia unohtumattomasta roadtripistä! Viisikymppinen työtön leopardikuoseja rakastava Raakel, nelikymppinen hissukka perheenäiti Sari ja Raakelin parikymppinen tytär, supertiedostava vegaani Linda, ottavat äkkilähdön ja kaasuttavat kohti tuntematonta.

Lue lisää.

Ihmisellinen mies Teatteri Akselissa ke 30.1.

Ihmisellinen mies Teatteri Akselissa ke 30.1.

Teatteri Akselissa on keskiviikkona 30. tammikuuta klo 19 Sirkku Peltolan Ihmisellinen mies -näytelmän kenraali.

Ohjauksesta vastaa Teatteri Lennartistakin tuttu Kauno Takarautio.

TST:n jäsenillä on mahdollisuus päästä katsomaan esitystä 5€ hintaan. Ilmoittautuminen ja maksu Infoon 28.1. klo 14 mennessä.

Lue lisää.

Kesäteatterissa Heideken to 6.6.

Kesäteatterissa Heideken to 6.6.

Kuka on oikea turkulainen ja kuka ei? Miksi juuri Heidekenilla syntyneet ovat aitoja turkulaisia?

Lähde kanssamme katsomaan komediaa Heideken #aito turkulaine kesäkomedia.

Aika on torstaina 6.6. klo 19 ja paikkana Emma Teatteri Naantalin Kailon saaressa.

Kaikki alkaa siitä, kun aidon turkulaisuuden häviämisestä huolestuneet valtaavat Heidekenin ja vaativat synnytysten palauttamista legendaariseen sairaalarakennukseen.

Lipun hinta on 26 €, paikkoja TST:läisille on varattu 30.

Viimeinen ilmoittautumispäivä ja maksu Infoon ma 6.5.

Lue lisää

Suljetut ovet Turussa ke 6.2.

Suljetut ovet Turussa ke 6.2.

Miten käy, kun kolme kuollutta suljetaan samaan huoneeseen vailla ulospääsyä? Keitä he ovat, miksi he ovat joutuneet helvettiin, ja mistä syystä heidät on tuomittu ikuisuuteen juuri toistensa kanssa?

Otetaan selvää. Tule mukaan Jo-Jo Teatterin ennakkonäytökseen keskiviikkona 6. helmikuuta klo 19 katsomaan näytelmää Suljetut ovet.

TST:n jäsenille on varattu 20 paikkaa. Hinta 8 euroa.

Ilmoittautuminen ja maksu Infoon 4.2. klo 14 mennessä.

Lue lisää

Pakolaiset Tampereella la 16.2. – täynnä

Pakolaiset Tampereella la 16.2. - täynnä

Huom! Loppuunmyyty (päiv. 15.1.)

Tule mukaan, lähdetään Tampereen teatteriin la 16. helmikuuta 2019 katsomaan näytelmää Pakolaiset.

Mikko Roihan dramatisoima ja ohjaama Pakolaiset on kevään 2019 ehdoton tapaus.

Matkan hinta TST:n jäsenille on 32€. Hintaan sisältyy bussikuljetus, lounas ja teatterilippu. Ilmoittautumiset ja maksu infoon keskiviikkoon 16. tammikuuta 2019 mennessä.

Lue lisää