Turun Seudun TST ry

TST-Texvexin myymälä lopettaa toimintansa 10.12.

TST-Texvexin nykyinen toiminta päättyy joulukuussa 2019. Syynä on se, että Turun kaupunki jatkaa tekstiilikierrätystoimintaa Turussa itsenäisesti. Näin ollen kaupunki lopettaa 100 prosenttisesti rahoittamansa TST-Texvex -hankkeen tähän vuoteen.

TST-Texvexin myymälä on avoinna viimeistä päivää tiistaina 10. joulukuuta 2019. Siihen saakka poistotekstiilimyymälä on avoinna ma-pe klo 9.30-14. Nyt kaikki tekstiilit sekä vaaterekkien asusteet 0,70€/kg. Pakkakankaat 3€/kg, vetoketjut ja napit (eli tarvikkeet) 6€/kg ja TST-Texvexin omat tuotteet omilla hinnoillaan.

TST-Texvex ehti toimia neljä vuotta. Sinä aikana tarjottiin sadoille turkulaisille työpaikkoja ja kierrätettiin tonnikaupalla poistotekstiiliä.

Poistotekstiilistä innovoitiin yhdessä työntekijöiden kanssa huikeita kierrätystuotteita, kuten kuvan nerokas pyyheturbaani.

TST-Texvexin toiminta-ajatuksena oli edistää kiertotaloutta lajittelemalla ja käsittelemällä kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä. Lisäksi tarjottiin  aktivoimismahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille turkulaisille.

Kiitos kaikille Texissä työskenneille, tekstiilin kierrätykseen osallistuneille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

Turun Seudun TST ry jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, teemalla työtä, sosiaalisuutta ja terveyttä. Painopisteinä jäsentoiminta, työllistämispalvelut ja kuntouttava työtoiminta.

Kuva: Liisa Hinkkanen