Turun Seudun TST ry

Työkokeilu

Työkokeilupaikat vuodelle 2019 (päiv. 2.11.2018)

TST-Texvexin työkokeilupaikat ensi vuodelle ovat nyt haussa. Katso sivulta Avoimia työpaikkoja.

 

Vuosi 2018

Voit hakeutua Turun Seudun TST ry:lle työkokeiluun, jos työttömyytesi on pääsääntöisesti jatkunut vuoden.

Vähintään vuoden työttöminä olleet kuuluvat TE-toimiston ja Turun kaupungin rahoittaman, TST:n toteuttaman Työllä tehden -hankkeen kohderyhmään.

Alle vuoden työttömänä olleiden kannattaa myös tiedustella TST:n työkokeilupaikkoja. Tilanteen niin salliessa voidaan työkokeilua hakea TE-toimistolta vaikka eilen työttömäksi jääneelle henkilölle.

 

Työkokeilun kesto

Työkokeilun kesto vaihtelee, sillä asiakkaiden tilanteet ja työkokeilun tavoitteet ovat erilaisia. Työkokeilu voi kestää enintään 12 kuukautta – samalla työnantajalla kuitenkin enintään kuusi kuukautta. Käytännössä TST:llä solmitaan 3 -6 kuukauden työkokeilusopimukset.

 

Työaika

Työkokeilun päivittäinen ja viikoittainen työaika voi vaihdella henkilön tilanteesta riippuen.  Työkokeilua voidaan järjestää enintään viitenä päivänä viikossa ja 4–8 tuntia päivässä.

TST:llä työkokeilun päivittäinen työaika on keskimäärin 4 tuntia 30 minuuttia viitenä päivänä viikossa.

 

Työpisteet, joissa työkokeilu TST:llä tapahtuu

 • Tiedotus:
  Jäsenlehti Tärppi (suunnittelu, juttujen toimittaminen, taitto), nettisivujen päivittäminen, facebook, esitteet, mainokset, viikkotiedotteet jne.
 • ICT-tuki:
  Ohjelmien ja käyttöjärjestelmien asennus ja päivitys, verkon ja palvelinten ylläpito, koneiden toimivuusongelmien selvittely jne.
 • ATK-koulutus:
  Matalan kynnyksen sekä vaativamman atk-opetuksen antaminen. CV- ja työnhakuryhmien ohjaamisessa avustaminen.
 • Info:
  Asiakaspalvelu kuten puhelimeen vastaaminen, erilaisten ilmoittautumisten vastaanotto, kassatoimet, rekisterien ylläpito, jäsenasiat yms. toimistotehtävät.
 • Kassa ja alustava kirjanpito:
  Käteiskassan hoito, rahojen laskeminen ja tarkastaminen, rahanvaihto, kassakirjanpito, sisäistä laskutusta ja laskujen laatimista.
 • Vahtimestaritoiminnot:
  Yleinen järjestyksen seuranta, kävijöiden vastaanotto ja opastus, asiakasviihtyvyydestä ja toimitilojen yleisestä siisteydestä huolehtiminen, kokoustilajärjestelyt sekä toimintakeskuksen avaaminen ja sulkeminen.
 • Puhtaanapito (siistijä):
  Yhdistyksen toimitilojen siistiminen. Lattianhoitokoneen käyttökokemus eduksi.
 • Kuljetus- ja logistiikkatehtävät (pakettiauton kuljettaja):
  Elintarvikkeiden ja muiden tarvikkeiden päivittäinen kuljetus yhdistyksen pakettiautolla. Autosta huolehtiminen kuuluu myös tehtäviin.
 • Kuljetus- ja logistiikkatehtävät (pikkubussin kuljettaja):
  Yhdistyksen pikkubussin kuljettaminen sekä kaupunkiajossa että pidemmillä retkillä ja matkoilla. Autosta huolehtiminen kuuluu myös tehtäviin.
 • Lounasravintola KasarmiTalli (keittiötyöntekijä):
  Keittiön erilaiset työtehtävät osaamisen mukaan. Alan koulutus, kassankäyttötaito ja hygieniapassi ovat eduksi, mutta eivät välttämättömiä. Hygieniapassi on mahdollista suorittaa työn ohessa työnantajan kustantamana.

 

Hakeminen

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse teija.leppamaki (ät) tstry.fi.

 

Lisätiedot

Projektipäällikkö Teija Leppämäki,
puh. 044 7007 423
teija.leppamaki (ät) tstry.fi

Jos haluat lisätietoja keittiötyöskentelystä, kuljetus- tai puhtaanapitotehtävistä, otathan yhteyttä keittiöpäällikkö Tuula Lempiseen, puh. 044 7007 426, tuula.lempinen (ät) tstry.fi.

 

Työkokeilu TST-Texvexissä

TST-Texvexin työkokeilupaikat on tarkoitettu pelkästään turkulaisille. Lisäksi vaatimuksena on se, että hakija on saanut työttömyyden perusteella työmarkkinatukea vähintään 300 päivää. Tämä tieto löytyy Kelan maksupäätöksessä. Hakijan on esitettävä ko. maksupäätös paikkaa hakiessa.

 

Hakeminen

TST-Texvexiin hakeudutaan TE-toimiston tai Turun työllistämispalveluiden kautta.

Haastatteluun TST-Texvexiin tulevien toivotaan tuovan mukanaan Kelan maksuilmoituksen, josta löytyy tiedot maksetuista työmarkkinatukipäivistä. Toinen vaihtoehto on varmistaa Kelan nettisivuilta asiakkaan Omista tiedoista kyseisten päivien määrä.

Työpisteet

Matalan kynnyksen työkokeilupaikat ovat seuraavissa työpisteissä: poistotekstiilinlajittelu, poistotekstiilintyöstö, ompelimo, puhtaanapito (siistijä), myymälä.

 

Kestot

Sopimukset minimissään 2 kuukautta, maksimissaan 6 kuukautta.
Työkokeilun kesto 4 tuntia per päivä, viitenä päivänä viikossa.

 

Lisätiedot

Texvex-ohjaaja Päivi Lintula
puh. 040 129 7650
paivi.lintula (ät) tstry.fi

 

Lisätietoja työkokeilusta löydät myös TE-toimiston sivuilta