Turun Seudun TST ry

Turun kaupungin päätökset vaikuttavat toimintaan

Turun Seudun TST ry:n puheenjohtaja Taimi Räsänen on yllättynyt Turun kaupungin maanantaina 10. helmikuuta tulleesta avustuspäätöksestä ja kertoo, että tilavuokriin ja palkkoihin ei ole riittävästi rahaa.

– Me teemme kaikkemme, että toiminnan rahoitus saadaan tasapainoiseksi, mutta kaupungin avustukset eivät riitä vuokrakustannuksiin, painottaa Räsänen ja jatkaa. – Tarkoituksenmukainen toiminta vaatii myös ammattihenkilökuntaa. Ja TST:n tarkoitus ei ole tuottaa voittoa.

Yhdistyskoordinaattori Jonna Lindroos Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:stä ihmettelee, miksi kaupunki leikkaa yhdistyksen vuokratukea rajusti ja nostaa näin tilavuokraa yli 900 eurolla kuukaudessa. Ruokalatoiminnan avustus leikattiin kokonaan pois.

Sekä Turun Seudun TST ry että Varissuon Työ ja Toiminta VT ry ovat vuokralla Turun kaupungin omistamissa kiinteistöissä.

Nyt Varissuolla joudutaan vakavasti miettimään ruokalatoiminnan alasajoa ja muutenkin toiminnan supistamista.

Myös Lindroos toivoo avointa ja rakentavaa vuoropuhelua kaupungin kanssa kolmannen sektorin asemasta Turussa.

Aiheesta lisää Turun Sanomien artikkelissa 20. helmikuuta.

Myös Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen puuttuu kaupungin juustohöyläpolitiikkaan, mm. työttömiä työllistävien yhdistysten kohdalla, mielipidekirjoituksessaan, TS 25.2.