Arkeen voimaa -kurssi peruttu

Arkeen voimaa -itsehoitokurssin tapaamiset PERUTTU tiistaisin 30.8.–4.10. klo 13–15.30 Turun Seudun TST ry:n Toimintakeskuksessa osoitteessa Kanslerintie 19. Paikkana Kotipesä.

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia.

Kurssi on avoin kaikille, myös TST:n jäsenille, työllistetyille ja kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille.

Sitovat ilmoittautumiset kurssin vetäjälle Sara Hemminki puh. 0403572310 tai sara.hemminki(ät)turku.fi.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu? 

Ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, univaikeudet, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Diagnoosilla tai ongelmalla ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samanlaisia niistä riippumatta. Ryhmä soveltuu myös esimerkiksi opiskelijoille tai ruuhkavuosia eläville tai kenelle tahansa, joka on kiinnostunut lisäämään omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan.

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikkumisesta, vuorovaikutustaidoista sekä unesta.

Mitä ryhmässä opitaan?

Ryhmässä harjoitellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksenteko, ongelmanratkaisu ja toimintasuunnitelma. Näiden avulla voidaan katkaista oireiden kehä. Ryhmän toiminta perustuu osallistujien väliseen luottamukselliseen vuorovaikutukseen.

Lisätietoa: www.turku.fi/arkeenvoimaa