ATK-korjaamo

TST:n ATK-korjaamo palvelee kevätkaudella 2023 maanantaista perjantaihin klo 9–13.30 Kanslerintien Toimintakeskuksessa.

Apua saa tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvissä ongelmissa. Toimintaongelmat, asennukset, päivitykset. Huolto, neuvonta, opastus. Sisältöjen pelastaminen, salasanan uusiminen, mitä vain. Tervetuloa!

Yhteydenotot joko sähköpostitse atk-korjaamo (ät) tstry.fi tai soittamalla puh. 040 129 7685.

Korona-aikana toivomme, että fyysisiä yhteydenottoja ja käyntejä korjaamolla vältetään mahdollisimman paljon. Toki viallinen laite on korjaamolle tuotava, mutta senkin voi jättää käytävälle korjaamon ulkopuolelle. Kunhan asiasta ensin korjaamolaisten kanssa on sovittu.

Ilmaiset ATK-palvelut on tarkoitettu ainoastaan TST:n jäsenille, joten tarkistathan ennen yhteydenottoa, että jäsenmaksusi on maksettu. Jäsenkorttia kysytään asioidessasi korjaamolla.

Vanhojen valokuvien skannauspalvelu:
ATK-korjaamo ottaa vastaan vanhoja valokuvia ja skannaa ne digitaaliseen muotoon. Tuo mukana kuvasi ja usb-muistitikku tai joku muu ulkoinen tallennusväline. Enintään 200 kuvaa per jäsen.

VHS-videokasettien sisältöjen siirrot:
Tuo vanhat VHS-videokasettisi ATK-korjaamolle. Ota lisäksi mukaasi tallennusmedia, jolle materiaalin haluat siirrettävän (usb-tikku, ulkoinen kiintolevy, poltettava dvd-levy). Tilantarve parhaalla kuvanlaadulla n. 3 GB/tunti, normaalilla kuvanlaadulla n.1 GB/tunti.

HUOM! Vain asiakkaan omat (tekijänoikeussuoja) kotivideot, ei esim. tv-nauhoituksia, myyntielokuvia, vuokrafilmeja. Siirrot tehdään vain VHS-videokaseteilta (ei 8 mm tms), mini-dv käy, jos  tuo kameran mukanaan. Yksi jäsen voi tuoda tullessaan enintään 6 tuntia siirrettävää videota.

Lue artikkeli Haastattelussa TST:n huoltotiimi. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2019.