Hyvinvointitsemppari aloittaa TST:llä alkuvuodesta 2023

Hyvinvointitsemppari on Työttömien Keskusjärjestön Askelia voimaan -hankkeen toimihenkilö paikallisyhdistyksissä. TST:lle nimitettiin hyvinvointitsemppariksi Juha-Pekka Korkka. TST:lle ja paikallisille työttömien yhdistyksille tarjottiin veloituksetonta koulutusta, joka tähtää jäsenistön hyvinvointiin Turun alueella. Varissuon työttömienyhdistys ja Turun Seudun TST ry laittoivat edustajansa koulutukseen.

Juha-Pekka Korkka oli vasta aloittanut TST:llä 3. lokakuuta 2022 palkkatuetussa työsuhteessa kun 5. lokakuuta 2022 hyvinvointitsempparikoulutus alkoi.

”Uskon olevani kannustava, optimistinen henkilö, joka yrittää parhaansa mukaan tulla toimeen ihmisten kanssa ja rakentaa yhtenäisen ryhmän, jolle jaan kurssilla opitun tiedon,” Juha-Pekka Korkka kertoo.

TST:llä oli jo etsitty hyvinvointitsempparia ennen kuin hän tuli TST:lle. Hyvinvointitsempparin tehtävään oli tullut pari perumista ja Juha-Pekalta kysyttiin, kiinnostaisiko häntä tehtävä.

”Minulle hyvinvointi on aina ollut tärkeää ja kiinnitän ravintoon ja ravintoaineisiin huomiota, käyn salilla, urheilen paljon pelaamalla jalkapalloa, harrastamalla uintia ja pyöräilemällä ympäri vuoden,” Juha-Pekka kertoo omista elintavoistaan. ”Asenteeni on kohdallaan ja uskon tulleeni valituksi tehtävään, koska olin vapaaehtoinen ja kiinnostunut aiheesta,” hän lisää.

Hyvinvointitsempparikoulutukseen osallistui 30 henkilöä eri puolilta Suomea. Koulutuksessa oli neljä teemaa: psyykkinen hyvinvointi, liikunta, ravinto ja uni. Juha-Pekka Korkan on tarkoitus pitää TST:llä tunnin mittaiset luennot teemoista. Luentojen jälkeen tunnustellaan, löytyykö TST:n jäsenistön keskuudesta kysyntää teemojen ympärille rakennettaville hyvinvointiryhmille tai hyvinvointikerholle. Unipäiväkirjaa suunnitellaan täytettäväksi ja ravinnostakin on tarkoitus tehdä seurantaa.

Juha-Pekan mielestä työttömät eivät mitenkään korostu terveysongelmaisena ryhmänä.

”Jokainen meistä voisi liikkua enemmän, syödä terveellisemmin ja vähentää sokeria ruuasta,” Juha-Pekka perustelee. ”Pitäisi vain uskoa ja luottaa, että elämä kantaa niin meillä olisi paljon parempi olo,” hän rohkaisee.

Järjestelyt hyvinvointitsempparitoiminnan aloittamiseksi TST:llä ovat vielä kesken. TST:n jäsenet saavat kuitenkin Juha-Pekkaan yhteyden päivittäin tulemalla juttelemaan hänen kanssaan TST:n Toimintakeskuksella. Juha-Pekalta voi jo nyt tulla kyselemään neljästä hyvinvoinnin teemasta, mutta luennot tulevat ajallaan ja niihin pyritään luomaan säännönmukaisuutta. Hyvinvointitsempparitoiminnan on tarkoitus alkaa TST:llä alkuvuodesta 2023.