Ilmoittaudu tänään: Jo-Jo Teatterin Poika

Helmikuussa saa Jo-Jo Teatterissa ensi-iltansa Florian Zellerin näytelmä Poika. Ennakkonäytös TST:n jäsenille on maanantaina 13. helmikuuta klo 19.

Vielä tänään maanantaina 6. helmikuuta ehtii ilmoittautua klo 13.30 saakka Infoon.

TST:n jäsenille lipun hinta on 8 €, ei narikkamaksua. Kahvi ja pulla 1,50 €.

Kuva: Jo-Jo Teatteri

Kun kukaan ei kuule

Näytelmä on draama aikuisuuden kynnyksellä olevasta Nikosta, joka etsii paikkaansa niin maailmassa kuin kotonakin. Koulu ei maistu, mutta kotoakaan ei tunnu löytyvän paikkaa, jossa olla, tai ihmistä, kenelle puhua. Vaikka kuulevia korvia olisi, sanoja ei tunnu löytyvän. Niko muuttaa isänsä luokse asumaan, ja hetken näyttää siltä, että ongelmat on jo selätetty, kunnes totuus paljastuu. Kuinka hakea tai antaa apua, jos ei tiedä, mikä on vikana?

”Mä löysin joku aika sitten Nikon valokuvan. Mä katon kuvaa joka aamu kun herään. Ja järkytyn joka kerta. Kuvassa vasta sarastaa. Meidän piti olla hiljaa, ettei häiritä leijonanpentuja jotka imee maitoa. Muistatko? Se oli ihmeellisen kaunista. Nikolla on valokuvassa niin avoimet kasvot. Vähän kun pieni aurinko. Niinhän mä sitä siihen aikaan kutsuin, “mun pikku aurinko.” Näin jälkikäteen tuntuu, että siihen aikaan me vaan kaikki hymyiltiin. Oli vaan niin paljon iloa, meidän perheessä. Mä en tiedä mitä tapahtu. Miks asiat meni niinku meni.

Älä nyt. Ei mitään hätää. Nikolla on vaan vaikee vaihe, kohta kaikki palaa ennalleen. Kaikki järjestyy, ja Niko alkaa taas hymyillä. Niin kun siinä kuvassa.”

Tarina on koskettava, aito ja rehellinen, välittäen myös viestiä perheen tärkeydestä; teemasta, josta ei koskaan voi puhua liikaa. Esityksen ohjaa Pepe Hakala.

Esityksen kesto n. 2 h 15 min.

Florian Zeller on palkittu näytelmäkirjailija ja ohjaaja, jonka teoksia on esitetty ympäri maailmaa. Hänen tunnetuimpia näytelmiä ovat Pojan lisäksi mm. Äiti, sekä Jo-Jo Teatterillakin esitetty Isä. Pepe Hakala on turkulainen näyttelijä, näytelmäkirjailija ja ohjaaja, joka on itsekin nähty useaan otteeseen Jo-Jo Teatterin lavalla. Poika on hänen ensimmäinen ohjaustyönsä Jo-Jolle.

Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori ja lavalla nähdään Jonna Henninen, Lauri Hietanen, Marko Rumbin, Päivi Sippola ja Mika Timmerheid.

Jo-Jo Teatteri on Manillassa (Itäinen Rantakatu 64B, 20810 Turku).