Turun Seudun TST ry

Julkisia varoja ei saa ohjata yritysten voiton maksimointiin

Keskustelu raa`an yrityslogiikan soveltuvuudesta ihmisten hyvinvointipalvelujen tuottamiseen kovenee.

”Julkisia varoja ei saa ohjata yritysten voiton maksimointiin”, jyrisee Työttömien Keskusjärjestö 5. helmikuuta antamassaan lausunnossa ns. kasvupalvelulakipaketista. Järjestö muistuttaa, että esimerkiksi työllisyyspalveluiden yksityistämisen todellisesta tehokkuudesta ei ole näyttöä. Parempaa palvelua voidaan tarjota kohderyhmälle yleishyödyllisin keinoin. Lue lisää.

”SOSTE ja muut järjestöt ovat yrittäneet kyseenalaistaa voitontavoittelulogiikan ja halvimmalle hinnalle perustuvan kilpailuttamisvimman. Markkinaneutraliteettiperiaate on jyrännyt alleen kaikki muut arvot, eikä siinä, tavoitteleeko toimija yleistä hyvää vai osinkoja omistajilleen, ole nähty eroa.” Muun muassa näin lataa Soste ry:n pääsihteeri Vertti Kiukas 5. helmikuuta julkaistussa blogissaan Voittoa tavoitellen vai tarkoitusta toteuttaen. Lue lisää.

”Viisas kunta ja maakunta ottaa järjestöt tiiviiksi kumppaniksi myös palvelutuotannon osalta. Voittoa tavoittelemattomasti – asiakkaan ja koko yhteiskunnan etu edellä.” Näin puolestaan kirjoittavat Janne Rantala ja Johanna Huhtala sanomalehti Länsi-Suomessa 1. helmikuuta julkaistussa mielipidekirjoituksessa Työttömille suunnatuilla palveluilla rahastetaan. Lue lisää.