Turun Seudun TST ry

Köyhä mediassa -opas julkaistiin

Kuka kuuntelee köyhää -verkoston ja EAPN-Finin tuottama Köyhä mediassa -opas antaa köyhyyttä kokeneille ihmisille tietoa, vinkkejä ja tukea mediassa esiintymiseen. Se julkaistiin Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen jakotilaisuudessa 26. marraskuuta 2018.

Köyhyys koskettaa Suomessa satojatuhansia ihmisiä eri syistä. Sen vähentäminen ei onnistu ilman, että köyhyyttä kokevia ihmisiä kuullaan asiantuntijoina omassa asiassaan, myös mediassa. Julkisuuteen astuminen sisältää kuitenkin riskejä ja vaatii uskallusta. Niitä voi ehkäistä ennalta, kun tuntee median pelisäännöt, miettii omia valmiuksiaan ja hakee tukea. Pitkälti köyhyyttä kokeneiden ihmisten itse tekemä Köyhä mediassa opas antaa tietoa, vinkkejä ja tukea mediassa esiintymiseen.

Oppaassa on ohjeita tilanteeseen, jossa toimittaja on pyytänyt ihmistä haastateltavaksi joko lehteen, verkkoon tai tv- tai radio-ohjelmaan. Se kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee haastatteluun suostumista. Siinä on myös tietoa ja kokemuksia siitä, mitä kaikkea haastattelusta voi seurata. Opas on hyödyllinen kaikille, joilla ei ole runsaasti kokemuksia mediassa esiintymisestä.

Köyhä mediassa -opas