Turun Seudun TST ry

Lähihistoriaa, viiniä ja mosaiikkia Lohjalla to 23.5.

Keväinen retki Lohjalle torstaina 23. toukokuuta alkaa tutustumisella tuhansien omenapuiden keskellä sijaitsevaan Alitalon omenaviinitilaan. Siellä nautitaan myös viinimestarin possupataa.

Tilaesittelyn ja ostosmahdollisuuden jälkeen siirrytään lähellä olevaan Kaarteen sotamuseoon korsuineen ja pommisuojineen. Sisääntulotiellä seisovat leijonapatsaat ottavat vieraat vastaan.

Yksityinen kotimuseo on rakennettu kunnianosoitukseksi sotiemme veteraaneille. Ääni- ja valoefektit tiivistävät elämystä. ”Kaarteen sotamuseo on pieni kätketty helmi, missä käyminen koskettaa.” (Suomen Kuvalehti 2/2019).

Matkan hinta jäseniltä 35€ (seuralainen, joka ei-jäsen 45€). Hintaan sisältyy bussikuljetus, lounas kahveineen ja tilaesittely Alitalolla, sisäänpääsymaksu ja opastus Kaarteen sotamuseolla. Lisämaksusta kahvit Lotta-kanttiinissa.

Maksu ilmoittauduttaessa Infoon viimeistään torstaina 16. toukokuuta klo 13. Mukaan mahtuu 40 henkilöä. Ilmoita samalla mahdollisista ruokavalioista tai allergioista.

Lähtö Kanslerintieltä klo 9.45, linja-autoaseman turistipysäkiltä klo 10.  Klo 12-14 ruokailu ja tilaesittely, klo 14.30 opastus Kaarteen sotamuseolla. Paluu Turkuun n. klo 17.30.

Kaarteen museon yläkerrassa on herttainen mosaiikkigalleria TeijArt. Piha-alueelta löytyy lisäksi Kiinalainen huvimaja, Pusutemppeli ja Tsasouna, jossa on esillä Teija Kaarteen ikoniaiheisia mosaiikkitöitä. Lotta-kanttiinissa voi halutessaan nauttia kahvihetkestä. Lisätietoja kaarteensotamuseo.fi ja ciderberg.fi.