Turun Seudun TST ry

TST-Texvex

Huomio poistotekstiilin kierrättämiseen

Turun Seudun TST ry, Turun kaupunki, Turun AMK:n tekstiili 2.0 -projekti ja Lounais-Suomen Jätehuolto oy aloittivat vuoden 2016 alussa yhteistyön poistotekstiilien kierrättämisessä.

Pilotissa testattiin tekstiilien keräystä, kuljetusta, vastaanottoa ja lajittelua. Samalla kartoitettiin kerätyn materiaalin jatkohyödyntämismahdollisuuksia ja nähtiin konkreettisesti, mitä haasteita, mahdollisuuksia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia tekstiilikierrätys luo.

Tekstiili 2.0 -pilotin loputtua perustettiin Telaketju-hanke. Telaketjun tavoitteena on saada Suomen kaikki tekstiili kiertämään jätehierarkian mukaisesti.

TST-Texvexissä TST:n toimintakeskuksessa Kanslerintie 19:ssä lajitellaan käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit uudelleen käyttöön.

Kanslerintiellä on myös materiaalipankki, josta koulut ja päiväkodit voivat hakea askartelumateriaalia ilmaiseksi. Muilta harrastajilta kerätään pieni maksu. Tilaukset voi tehdä poistotekstiili (ät) lsjh.fi -osoitteeseen.

TST-Texvexin toiminta-ajatus on edistää kiertotaloutta lajittelemalla ja käsittelemällä kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä. Lisäksi ajatuksena on tarjota  aktivoimismahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille turkulaisille.

 

Lisätiedot

Vastaava Texvex-ohjaaja Päivi Lintula
puh. 040 129 7650
paivi.lintula (ät) tstry.fi

Facebook: TST-Texvex-tekstiilikierrätys

Lue lisää TST-Texvexin poistotekstiilimyymälästä

 

TST-Texvex hankkeen 2019 rahoittaa Turun kaupunki. Toteuttajana Turun Seudun TST ry.

TST Texvex rahoittajat