Turun Seudun TST ry

TST-Texvex

TST-Texvex -hanke päättyy vuoden 2019 lopussa. Myymälä suljettu. Ei poistotekstiilin vastaanottoa!

TST-Texvexin myymälä oli avoinna viimeistä päivää tiistaina 10. joulukuuta 2019. TST-Texvexin koko toiminta päättyy 31. joulukuuta 2019. Syynä on se, että Turun kaupunki jatkaa tekstiilikierrätystoimintaa Turussa itsenäisesti. Näin ollen kaupunki lopettaa 100 prosenttisesti rahoittamansa TST-Texvex -hankkeen tähän vuoteen.

TST-Texvex ehti toimia neljä vuotta. Sinä aikana tarjottiin sadoille turkulaisille työpaikkoja ja kierrätettiin tonnikaupalla poistotekstiiliä.

Poistotekstiilistä innovoitiin yhdessä työntekijöiden kanssa huikeita kierrätystuotteita, kuten kuvan nerokas pyyheturbaani.

TST-Texvexin toiminta-ajatuksena oli edistää kiertotaloutta lajittelemalla ja käsittelemällä kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä. Lisäksi tarjottiin  aktivoimismahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille turkulaisille.

Kiitos kaikille Texissä työskenneille, tekstiilin kierrätykseen osallistuneille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

 

Huomio poistotekstiilin kierrättämiseen

Turun Seudun TST ry, Turun kaupunki, Turun AMK:n tekstiili 2.0 -projekti ja Lounais-Suomen Jätehuolto oy aloittivat vuoden 2016 alussa yhteistyön poistotekstiilien kierrättämisessä.

Pilotissa testattiin tekstiilien keräystä, kuljetusta, vastaanottoa ja lajittelua. Samalla kartoitettiin kerätyn materiaalin jatkohyödyntämismahdollisuuksia ja nähtiin konkreettisesti, mitä haasteita, mahdollisuuksia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia tekstiilikierrätys luo.

Tekstiili 2.0 -pilotin loputtua perustettiin Telaketju-hanke. Telaketjun tavoitteena on saada Suomen kaikki tekstiili kiertämään jätehierarkian mukaisesti.

TST-Texvexissä TST:n toimintakeskuksessa Kanslerintie 19:ssä lajitellaan käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit uudelleen käyttöön.

Kanslerintiellä on myös materiaalipankki, josta koulut ja päiväkodit voivat hakea askartelumateriaalia ilmaiseksi. Muilta harrastajilta kerätään pieni maksu. Tilaukset voi tehdä poistotekstiili (ät) lsjh.fi -osoitteeseen.

TST-Texvexin toiminta-ajatus on edistää kiertotaloutta lajittelemalla ja käsittelemällä kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä. Lisäksi ajatuksena on tarjota  aktivoimismahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille turkulaisille.

 

Lisätiedot

Vastaava Texvex-ohjaaja Päivi Lintula
puh. 040 129 7650
paivi.lintula (ät) tstry.fi

Facebook: TST-Texvex-tekstiilikierrätys

Lue lisää TST-Texvexin poistotekstiilimyymälästä

 

TST-Texvex hankkeen 2019 rahoittaa Turun kaupunki. Toteuttajana Turun Seudun TST ry.

TST Texvex rahoittajat