Turun Seudun TST ry

Retki Pääkonttorilta Paviljonkiin pe 3.5.

Lähde mukaan keväiselle kulttuuriretkelle perjantaina 3. toukokuuta. Tutustumme ensin Mäntän Serlachius-museo Gustafissa entisen paperiyhtiön pääkonttorin arkkitehtuuriin ja sen näyttelyihin. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa.

Sieltä siirrymme bussilla museo Göstaan, jonka ravintolassa nautimme ensin lohikeittoa jälkiruokineen ja siirrymme sitten näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa.

Kierroksen jälkeen nautimme vielä ennen kotiin lähtöä iltapäiväkahvit. Bussimatkalla Mänttään visaillaan Serlachius-hengessä ja arvotaan kaikkien kesken pikku palkintoja.

Matkan hinta TST:n jäsenille 40€ (seuralaiselle, joka ei-jäsen 54€).

Hintaan sisältyy bussimatkat, opastukset ja sisäänpääsyt molemmissa museoissa, keittolounas sekä pullakahvit.

Maksu ilmoittauduttaessa Infoon viimeistään ma 29. huhtikuuta. Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Matkaohjelma: Lähtö Kanslerintieltä klo 8.20 ja linja-autoaseman tilausajolaiturista klo 8.30. Mänttään tulo klo 12.30, taukoja matkalla. Museoihin tutustuminen oppaan johdolla, lounas klo 13.45. Lähtö Turkuun kahvien jälkeen klo 16.15, jonne saavutaan n. klo 20.

Olli ja Bucklan Ehrströmin elämä ja taide  –uutuusnäyttelyssä Gustafissa on esillä 1800-1900-luvun vaihteessa vaikuttaneen Ehrströmin taiteilijapariskunnan tuotantoa ja henkilöhistoriaa. Bucklan Ehrström tunnetaan taideteollisuusmiehenä lasiesineistään sekä metalli- ja emalitöistään kuten koruista. Hän teki merkittävimmät työnsä arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren, Saariselle. Göstan paviljongissa nähdään Bucklan vaimon Olgan (Ollin) maalauksia ja piirustuksia.

Göstan kartanon kokoelmaripustuksessa esitellään Serlachiuksen taidesäätiön omistamia Suomen kultakauden sekä vanhan eurooppalaisen taiteen klassikoita sekä uudempia aarteita Eero Nelimarkasta Katja Tukiaiseen. Tyylikkäässä, perinteitä kunnioittavassa ripustuksessa on läsnä vanha kunnon kartanon henki.  Lisätietoja serlachius.fi.