Turun Seudun TST ry

Ryhtiliike työllisyyspalveluihin, vaatii Työttömien Keskusjärjestö

Suomea vaivaa kohtaanto-ongelma, kun työpaikat ja työttömät työnhakijat eivät kohtaa. Julkisuudessa puhutaan vakavasta työvoimapulasta. Samaan aikaan pitkäaikaistyöttömyys on lisääntynyt.

”Työnantajille ei kelpaa yli 50-vuotiaat työnhakijat, pitkäaikasityöttömät, osatyökykyiset tai työkokemusta vailla olevat. Siihen tarvitaan ryhtiliike”, vaatii keskusjärjestön hallituksen puheenjohtaja Irma Hirsjärvi.

Keskusjärjestön mielestä pitäisi panostaa työllisyyspaleluihin kohtaanto-ongelma ratkaisemiseksi. Kuitenkin aktivointitoimien piirissä olevien työttömien määrä on vähentynyt merkittävästi. Korona-ajan jäljiltä TE-toimistojen ovet ovat edelleen kiinni. Myös kuntakokeilu on lähtenyt tahmeasti käyntiin.

”Luonnollisesti tämä panostus työllistämiseen tarkoittaa nykyistä suurempia julkisia investointeja työllisyyden hoitoon ja se näkyy lyhyemmällä tähtäimellä valtion budjetissa isona menona. Meillä Keskusjärjestössä on kokemusperäinen vankka usko, että pitkällä tähtäimellä työllistymisen hyvinvointivaikutukset tuovat niin paljon hyvää yhteiskunnalle, että nämä investoinnit palautuvat”, toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski sanoo.

Järjestöissä ihmetellään, missä ovat työvoimapalvelujen lähettämät asiakkaat, joita ne voisivat palkata.

”Työllistämiseen on käytettävissä varoja ja paikkoja on vapaana. Samalla voitaisiin kartoittaa asiakastarpeita ja saada työvoima liikkeelle”, vakuuttaa Haapakoski.

Työttömien Keskusjärjestö myös katsoo, että inhimillistä olisi taata pysyvämpi työpaikka työllistämispalveluihin osallistuvalle tietyn ajanjakson jälkeen.

 Lue koko tiedote Työttömien Keskusjärjestön sivuilta.