Turun Seudun TST ry

Jäsentoiminta

 

Ylijäämäruoan jako jää koronatauolle

Kauppojen ylijäämäruoan jako jää koronapandemian ja tiukentuneen ohjeistuksen mukaisesti nyt tauolle.

Turun Seudun TST ry ei siis jaa kauppojen ylijäämäruokaa 2. maaliskuuta 2021 alkaen. Jako jatkuu, kun epidemiatilanne ja ohjeistukset sen sallivat.

Kuntavaalit huhtikuussa – aletaas vaikuttaa!

Kuntavaalit huhtikuussa - aletaas vaikuttaa!

Kunnallisvaalit käydään sunnuntaina 18. huhtikuuta. Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Varsinaisen vaalipäivän lisäksi voi äänestää ennakkoon. Ennakkoäänestys kotimaassa on 7. – 13. huhtikuuta. Ennakkoon voi tällöin äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Vaalitulokset vahvistetaan 21. huhtikuuta. Omaa ehdokastaan voi ryhtyä valitsemaan maaliskuun puolivälin jälkeen, kun ehdokasasettelu on selvillä.

Jos sinulla ei ole henkilökorttia, hae poliisilaitokselta äänestämistä varten annettava maksuton väliaikainen henkilökortti. Sitä hakiessa tarvitaan kaksi enintään kuusi kuukautta vanhaa passikuvaa.

Kuva: Pixabay

Vahva maskisuositus TST:n Toimintakeskuksessa!

Vahva maskisuositus TST:n Toimintakeskuksessa!

Turun Seudun TST ry muistuttaa, että TST:n Toimintakeskuksessa on voimassa vahva maskisuositus. Käytä siis maskia aina ollessasi ja asioidessasi Toimintakeskuksessa.

Toimintakeskus pysyy jatkossakin avoinna vain, jos kaikki jaksavat muistaa ja kunnioittaa yhteisiä epidemiasääntöjä. Toimintakeskukseen ei saa tulla, jos on sairas tai oireinen. Toimintakeskukseen ei myöskään saa tulla, jos on epäily altistumisesta.

Toisten työhuoneisiin tai työpisteisiin ei saa kutsumatta mennä, kasvomaskeja tulee käyttää ja turvavälit pidetään vähintään kahdessa metrissä.

Toimintakeskus ja lounasruokala KasarmiTalli ovat edelleen auki, ja turvavälejä ja hygieniaohjeita noudattaen voimme jatkossakin tarjota aamiaista ja lounasta. Voimme myös jatkaa palvelujen tuottamista kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille ja työllistää.

Turun koronaneuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8-15 numerossa 02 266 2714. Lue lisää.

Kuva: TST:n Tiedotus

Infokäytävän palvelut suljettu perjantaisin

Infokäytävän palvelut suljettu perjantaisin

TST:n Toimintakeskuksen Infokäytävän palvelupisteet palvelevat asiakkaita jatkossa maanantaista torstaihin. Perjantaisin Infokäytävän palvelupisteet (info, kassa, postitus, atk-korjaamo, ict-tuki, puupaja) on suljettu 5. helmikuuta alkaen.

Koronaepidemian helpottaessa palvelupisteet palvelevat TST:n jäseniä jälleen myös perjantaisin.

TST:n Toimintakeskus on silti avoinna normaalisti myös perjantaisin (klo 8.30 – 15).

Paperinen viikkotiedote ilmestyy maanantaisin klo 10, 8. helmikuuta alkaen ja se on edelleen jaossa Infon tiskillä ja aulassa. Samaten paperinen ruokalista ilmestyy 8. helmikuuta alkaen maanantaisin. Seuraavan viikon ruokalista löytyy TST:n verkkosivuilta jo perjantaisin.

/ Ajankohtaista, Info, Toiminta

Ruoka-apu.fi-palvelu 1-vuotias!

Ruoka-apu.fi-palvelu 1-vuotias!

Ruoka-apu.fi on nettisivusto, joka kokoaa yhteen ruoka-apua jakavat yhteisöt ja yritykset koko Suomessa. Turun Seudun TST ry on ollut mukana tässä palvelussa lähes alusta saakka.

Ruoka-apu.fi-palvelusta löydät ajantasaiset tiedot ruoka-aputapahtumista ja yhteisöllisistä ruokailuista valitsemallasi alueella. Näet tapahtumat kartalla, listalla ja viikkokalenterissa.

Usein ruoan lisäksi on tarjolla myös neuvontaa, juttuseuraa tai tekemistä. Ruoka-avun järjestäjät ilmoittavat palvelussa itse tapahtumistaan. Palvelu on kaikille käyttäjille avoin ja maksuton.

TST onnittelee lämpimästi tätä 1-vuotiasta hienoa ja tärkeää palvelua!

Varaa aikasi työttömien terveystarkastukseen!

Varaa aikasi työttömien terveystarkastukseen!

Työttömien terveystarkastukset jatkuvat jälleen Varissuon terveysasemalla (Nisse Kavon katu 3). Ajanvaraus tiistaista 12. tammikuuta alkaen.
Tartu tilaisuuteen ja varaa aika ilmaiseen terveystarkastukseen numerosta 044 9075 469. Ajanvaraus tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–14.

Terveystarkastuksia tehdään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15.1. – 6.5.2021.

Vastaanotolla voit esimerkiksi mittauttaa verenpaineesi ja muutkin veriarvosi. Voit myös tarkastuttaa näkösi tai kuulosi, ja keskustella kaikista muistakin terveyteesi liittyvistä asioista.

Yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun AMK:n kanssa toteutettuun palveluun ovat oikeutettuja kaikki Suomen kielen taitoiset ja vähintään vuoden työttömänä olleet turkulaiset.

Huomaathan, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Työttömien terveystarkastus -sivusto on käytössäsi. Sivuilla on perustietoa työttömän terveystarkastuksen tavoitteista ja sisällöstä. Sivulle pääset täältä.

Jäsentoiminta koronan takia tauolla

Turun Seudun TST ry:n vilkas jäsentoiminta on tällä hetkellä tauolla. Syynä koronapandemia.

Kerhot, ryhmät ja harrastuspiirit jatkuvat TST:llä heti, kun koronatilanne sen sallii.

Toisin kuin aikaisemmin ilmoitimme, myös englannin ja ruotsin keskiviikkoiset keskustelukerhot ovat tauolla. Pahoittelemme jakamaamme virheellistä tietoa.

Torstaipalaverit jatkuvat, osallistu etänä!

Torstaipalaverit jatkuvat, osallistu etänä!

Yhteisiä asioitamme käsittelevät Torstaipalaverit jatkuvat entiseen malliin, kerran viikossa, torstaisin klo 10.

Osallistu ja vaikuta! Kehitämme yhdessä sitä mikä toimenpiteitä vaatii!

Ja näin korona-aikana palaveriin voi paikan päällä Torstaihuoneessa osallistua enintään viisi henkeä. Kun haluat osallistua etänä, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen info (ät) tstry.fi. Torstaipalaverit on tarkoitettu TST:n jäsenille.

Linkkiviesti lähetetään ennen torstaipalaverin alkua ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Linkki vanhenee käyttökerran jälkeen. Etäpalaverit käydään Teams-alustalla.

Torstaina 25.2. palaverissa:

  • Koronatoimet, maskien saatavuus ja hinnat puhuttivat.
  • Uusi radio-ohjelma kuunneltavissa Radio Robin Hoodissa. Aiheena metsäkerho ja vieraana TST:n Mikko Urpo.
  • Tolvasen kävelyretket jatkunevat keväämmällä.

Kuva: Canva

Kuuntele sinäkin, TST Radio

Kuuntele sinäkin, TST Radio

Turun Seudun TST ry:n TST Radio on vuodesta 1994 alkaen tuottanut ajankohtaisohjelmia Radio Robin Hoodiin taajudella 91,5 MHz. Ajankohtaisohjelma tunnettiin vuoteen 2013 saakka myös nimellä Työttömän ääni.

Ohjelmia on pääsääntöisesti toimitettu vapaaehtoisvoimin sekä vuosien varrella myös työllistäen työttöminä olleita radiotoimittajia.

TST Radion tarjonta on varsin laaja. Aiheina ovat ajankohtaiset ja yhteiskunalliset asiat kuten kolmas sektori, järjestötoiminta, työ – sosiaalisuus – terveys.

TST Radio järjestää tarpeen mukaan radiotyön perusteet -kursseja yhteistyössä Radio Robin Hoodin kanssa.

Kuuntelijat voivat ottaa yhteyttä ohjelmien tekijöihin ja antaa juttuvinkkejä. Myös tekijätiimiin voi tulla mukaan.

TST Radion lähetysaikoja 2021: Torstaisin 11.00 ja sunnuntaisin klo 16.00.

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta taajuus.rr.16 (ät) gmail.com

Ja vielä: Koronan vaikutukset TST:n arkeen

Ja vielä: Koronan vaikutukset TST:n arkeen

Varsinais-Suomen koordinaatioryhmä linjaa säännöllisesti alueelliset koronasuositukset Varsinais-Suomeen. Nämä linjaukset vaikuttavat myös Turun Seudun TST ry:n arkeen.

Yhdistyksen vilkas jäsentoiminta on täysin tauolla. Kerhot, ryhmät ja harrastuspiirit jatkuvat TST:llä, kun koronaepidemia sen sallii.

TST:n Toimintakeskus ja lounasruokala KasarmiTalli ovat pandemiasta huolimatta avoinna.

Ylimääräinen oleskelu Toimintakeskuksessa ei ole sallittua.

Torstaipalaverissa voi maaliskuun ensimmäisellä viikolla olla fyysisesti läsnä viisi henkilöä. Torstaipalaveri siirtyy kokonaan etäpalaveriksi Teams-alustalla maaliskuun toisella viikolla.

TST:n Tietotuvassa voi maaliskuun ensimmäisellä viikolla käydä vain ajanvarauksella. Lehtien lukemiseen ja tietokoneen käyttöön on jokaisella ajan varanneella aikaa puoli tuntia. Ajanvarauslomake löytyy vahtimestareilta. Tietotupa on kokonaan suljettu 8.-28. maaliskuuta.

Kasvomaskien käytöstä on vahva suositus. Turvavälit pidetään vähintään kahdessa metrissa. Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehditaan tarkasti. Sairaana, sairaan oloisena tai altistuneena ei saa tulla Toimintakeskukseen.

Ja vielä: Vuoden 2020 jäsenkortit ovat voimassa siihen saakka, kunnes TST:n syyskokous voidaan järjestää ja jäsenmaksun suuruudesta vuodelle 2021 päättää.

Kuva: Pixabay