Anna Duuni -vene

Anna Duuni

Anna Duuni on alkujaan ollut saaristossa tavaraa kuljettanut kahveliketsi. Tänä päivänä vanhasta, puisesta kahveliketsistä kunnostettu alus on yksi TST ry:n ylpeyden aiheista.

Liikkeelle lähdettiin ”hullusta” ideasta keväällä 2001. Venettä alettiin etsiä, kunnes käyttötarkoituksiin sopiva alus viimein löytyi – palaneena pellon laidasta. Anna Duuni kunnostettiin uuteen käyttöönsä TST:llä talkootyönä ja työllistämisprojektina Varsinais-Suomen TE-keskuksen ja Turun työvoimatoimiston tuella.

Ammattitaitoisen työnjohdon, taitavien työllistettyjen ja työtunteja laskemattomien talkoolaisten voimin syntyi vaativaankin käyttöön soveltuva alus, joka laskettiin vesille toukokuussa 2003.

Samalla oli saatu uusi esimerkki siitä, että ennakkoluulottomissa ja osaavissa käsissä hullutkin ideat voivat kehittyä iloa ja hyötyä tuottavaksi todellisuudeksi, lopulta jopa itsestäänselvyydeksi.

Tärkeä osa Anna Duunin toimintaa on edistää TST:n jäsenten osallisuutta, veneilytaitoja sekä saariston tuntemusta. Anna Duunilla jäsenet tekevät viikoittain retkiä Turun saaristoon, alueille, joihin monella ei muuten olisi mahdollisuutta päästä. Matkojen teemoina ovat esimerkiksi veneilytaito, linnut, kalastus, luonnontuntemus/-suojelu, kulttuuri ja virkistys. Alus toimii myös kokouskäytössä.

Juhannusajelu 2023

Anna Duuni käy Pähkinäisissä juhannuksena 2023

Vesillelasku 2022

Anna Duuni laskettiin vesille 2. toukokuuta. Vesillelaskusta on nyt julkaistu video.

Katso kuinka sujui lähes 14-metrisen moottoripurren vesillelasku.

Veneen laituripaikka

Anna Duunin laituripaikka on Martinsillan kupeessa, Itäinen Rantakatu 46. Tiedustele tarkempi lähtöpaikka ilmoittautumisten yhteydessä.

Anna Duunin teknisiä tietoja

 • Pituus 13,6 m
 • Leveys 4,86 m
 • Syväys 1,6 m
 • Suurin korkeus 8,0 m
 • Venetyyppi: Moottoripurjehtija
 • Moottori: Teho 76 hv, merkki Pergins – MF – A 4.212
 • Suurin henkilömäärä 23 (20 matkustajaa + 3 miehistön jäsentä)
 • Omistaja Turun Seudun TST ry

Varaukset, lisätiedot ja ilmoittautuminen jäsenmatkoille

 • TST ry:n Info, Kanslerintie 19, puh. 044 7007 421. Katso sen aukiolot vasemmalla puolella olevasta sivupalkista.
 • Jäsenmatka on maksettava Infoon
 • Jäsenmatkalle mahtuu max. 20 matkustajaa maksujärjestyksessä
 • Veneeseen ei oteta mukaan eläimiä
 • Matkat tehdään säävarauksella
 • Veneen vuokraajan pitää olla jäsen, sillä muutoin tulee vastaan ammattiliikennöintilupa ja lakiasiat. Anna Duunilla ei saa tehdä nk. kaupallisia matkoja.
 • Huomaathan, että perhematkan varaajan on itse huolehdittava vaadittavan miehistön (kippari ja 2 kansimiestä) hankinnasta

Matkallelähtijän ohjeet

Matkustajia suositellaan lukemaan ohjeet huolellisesti seuraavasta linkistä:

Ohjeet matkallelähtijälle

Käytäntöjä

TST:n jäsenet, omat projektit ja yhteistyökumppanit voivat hyödyntää Anna Duunia koulutus-, kokous- ja virkistystarkoituksiin. Kuukausittain tehdään kaikille jäsenille avoimia teemamatkoja.

Kaikki vastuukuljettajat, kansimiehet ja emännät ovat omasta jäsenistöstä nousseita vapaaehtoistyöntekijöitä, tottuneita veneilijöitä, jotka ovat lisäksi suorittaneet Anna Duunin tarpeisiin räätälöidyn kurssin.

Teemamatkojen kohteita ja sisältöä suunniteltaessa voivat myös TST:n maakravut antaa käyttöön ideansa ja asiantuntemuksensa. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi ryhtyä jonkin teemamatkan vetäjäksi, venekerho siis kouluttaa uusia kippareita ja kansimiehiä mukaan toimintaansa.

Yhdistyksen jäsen voi ryhtyä matkan vetäjäksi keräämällä samasta kohteesta kiinnostuneen matkaporukan tai ilmoittamalla avoimen jäsenmatkan valitsemaansa kohteeseen, haluamallaan teemalla. Veneen ja miehistön varaus TST Infosta puh. 044 7007 421.

Yhteystiedot

Anna Duuni puh. 044 7007 448.
Huomaathan, että puhelimeen vastataan ainoastaan miehistön ollessa aluksella ja tilanteen sen salliessa.

Jos olet estynyt osallistumasta retkelle, ilmoita siitä hyvissä ajoin TST:n Infoon puh. 044 7007 421. Mikäli retki on ajankohtana, jolloin Info on suljettu, soita suoraan veneeseen tai matkanvetäjälle, jos sellainen on. Soita veneeseen myös, jos myöhästyt sovitusta lähtöajasta.

Ilmoittautuminen matkalle on sitova, joten TST:n käytännön mukaisesti retkimaksu palautetaan ainoastaan lääkärin tai hoitajan kirjoittamaa todistusta vastaan. Mikäli alkuperäinen retkipäivä perutaan sään vuoksi ja retkelle on sovittu varapäivä, mutta varapäivä ei sovikaan sinulle, saat rahasi takaisin.

Artikkelikuva: TST Tiedotus