TST tutuksi: Vahtimestari esittäytyy

TST:n uusi vahtimestari Jussi ei tiennyt ennakkoon TST:stä mitään, koska hän on vasta muuttanut Turkuun. Hän kertoo miltä TST näyttää uuden ihmisen silmin ja millaisia tehtäviä hänen rooliinsa TST:n päävahtimestarina kuuluu.

”Mielestäni on ihan hyvä, että tällaista toimintaa järjestetään ja koen TST:n tärkeäksi ihmisille sosiaalisuuden kannalta ja sen kannalta, että TST:ltä saa muutenkin apua päivittäisiin, arkisiin asioihin,” Jussi kertoo tunnelmistaan TST:n uutena työntekijänä. ”Opin koko ajan uutta TST:stä ja pidän toimintaa erittäin positiivisena,” hän sanoo.

Jussi on tehnyt aikaisemmin muuttotöitä, ravintola-alan töitä ja hän on työskennellyt teollisuusmaalaamossa. Hän päätyi TST:lle rekrymessujen kautta, jossa hän kävi juttelemassa erilaisten ihmisten kanssa ja sai haussa olleen vahtimestarin paikan kiinnostuttuaan ja laitettuaan hakemuksen. Hänelle soitettiin pian rekrymessujen jälkeen TST:ltä työhaastattelukutsun merkeissä.

Jussin työtehtävät TST:llä ovat monipuolisia. Hänen päivänsä käynnistyy avaamalla työntekijöiden työpisteiden ovet ja sitten asiakastilojen ovet. Samalla hän tarkistaa, että asiakastilat ovat käyttövalmiissa kunnossa. Sitten hän hakee postin ja lajittelee sen oikeille paikoilleen. Sitten on aika siirtyä omalle työpisteelle tarkistamaan sähköpostit ja vastaamaan niihin.

”Työ on perusasiakaspalvelua, jossa tunnustellaan ilmapiiriä ja vastataan erilaisiin tilaisiin päivän aikana,” Jussi kertoo työnkuvastaan TST:llä. ”Vahtimestarin työ on pitkälti asiakaspalvelua, asiakkaiden kysymyksiin vastaamista, opastamista ja neuvomista,” hän jatkaa.

Jussin päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös tarkistaa, onko TST:n toimitiloihin tullut tilavarauksia ja jos on, ne kirjataan ylös varauskalenteriin. Riippuen siitä missä vuorossa sattuu olemaan, hänen tehtäviinsä kuuluu myös paikkojen sulkeminen, jolloin kuuluu tarkistaa, että rakennus on tyhjä ja kaikki on kunnossa.

”Vahtimestarin työssä pärjää vaikkei olisi kovin sosiaalinen, mutta omaa arvot kuten yhteistyötaidot, empatiakyvyn ja huumorintajun,” Jussi kertoo terveiset vahtimestarin työstä kiinnostuneille.