TST:n jäsenet haluavat Seilin saarelle

Turun Seudun TST ry:n jäseniä kiinnostaa Anna Duunilla tehtävistä matkakohteista eniten Seilin saari Paraisilla.

Toiseksi eniten innostusta herättävät Naantalin Merimasku ja Teersalo.

Vastaukset selviävät TST:n jäsenille suunnatusta kyselystä, jossa kartoitettiin kiinnostavimpia venematkakohteita.

Kolmanneksi eniten jäsenet äänestivät Naantalin vanhaa kaupunkia.

Kuva: TST TiedotusSeilin saaren suosiota selittävät monet asiat. Siellä voi tutustua saaren kirkkoon ja alueen dramaattiseen historiaan, tutkia luontoa ja ympäristöä. Halutessaan voi käydä uimassa, saunoa ja grillata.

Matkakohteista Merimasku ja Teersalo olivat suosiossa toisena. Molemmissa voi käydä ravintolassa syömässä ja nauttia luonnosta, uida ja grillata. Ainakin Merimaskun rannassa voi lisäksi saunoa.

Naantalin keskusta sai kolmanneksi eniten ääniä. Naantalissa voi nauttia kävelystä katsellen maisemia, kierrellä sataman alueella tai vaikka luontopolulla.  Naantalin kirkko on tutustumisen arvoinen, samoin koko vanha kaupunki. Nälän yllättäessä voi halutessaan valita ruokapaikan lukuisista kaupungin ja rannan ravintoloista.

Keskikesän Juhannusmatkat ja loppukesän Muinaistulien yö nauttivat vastaajien joukossa suosiota. Juhannusmatkalle toivotaan seuraa, jonka kanssa kokea matka. Lisäksi reissussa halutaan nauttia merestä, ruoasta, saunomisesta, ympäristön ja luonnon tutkimisesta, kesäyön tuoksuista sekä juhannuskokosta.

Yhtäläisen suosion Juhannusmatkan ja Muinaistulien yön kanssa saivat myös Maisaari, Pähkinäinen, Rymättylä ja Vepsä. Kohteissa voi muun muassa geokätköillä, kalastaa, uida, ihailla luontoa, saunoa, grillata tai käydä syömässä.

Anna Duunin toivematkat -kysely toteutettiin helmi-maaliskuussa 2024.  Vastauksia tuli kiitettävästi. Matkakohteita oli ennalta listattu 15, lisäksi kyselyssä sai ehdottaa myös omia kohteita.