Turun Seudun TST ry

Turku järjesti ruoka-apua vähävaraisille

Tilapäinen ruoka-apupalvelu päättyi 22.5.2020.

Turun kaupunki ja Operaatio Ruokakassi toimittavat vähävaraisten kotiovelle ruoka-apua 30. maaliskuuta 2020 alkaen, poikkeustilanteen ajan. Tällä hetkellä monet Turun ruokakassijaot ovat koronaepidemian vuoksi suljettuina.

Maanantaista 30. maaliskuuta alkaen ne turkulaiset, joilla on ruoasta puutetta, voivat soittaa palvelunumeroon 02 262 6164 arkipäivisin klo 9–15. Puhelimessa tulee kertoa, että haluaa ruoka-apukassin Turussa ja varautua antamaan yhteystiedot ruoankuljetusta varten.

Ruoka-apu sisältää hävikkiruokakasseja, joiden sisältöön ei voi vaikuttaa. Ruokakassi pyritään toimittamaan avuntarvitsijalle mahdollisimman pian, kuitenkin aikaisintaan seuraavana päivänä yhteydenotosta.

Palvelun mahdollisesti ruuhkautuessa kassia saattaa joutua odottamaan selvästi pidempään. Kassit toimitetaan arkipäivisin klo 12–17. Tämän tarkemmin kassien toimitusaikoihin ei voi vaikuttaa. Ruokakassit toimitetaan vastaanottajan kodin ulko-ovelle. Hävikkiä jaetaan niin kauan kuin sitä riittää.

Palvelunumeroon toivotaan yhteydenottoja vain silloin, kun hävikkikassi tulee todelliseen tarpeeseen, jotta jokaiselle avuntarvitsijalle riittää ruokaa.

Päivitetty 24.7.