Turun Seudun TST ry

Vaalipaneelin maininkeja

Katso kuvagalleria vaalipaneelista täältä!

Seppo Blomqvist avasi TST:n perinteisen vaalipaneelin 23.3.2017. Alussa ehdokkaille ja yleisölle näytettiin yhdistyksen viisiminuuttinen mainosvideo, joka sai suuret aplodit. Tästä eteenpäin Joe Majanen (kuvassa) tiedusteli TST:tä koskettavilla kysymyksillään ehdokkaiden mielipiteitä:

  1. TST:n hyöty Turun kaupungille, onko pelkkä kuluerä.

Lähes yksinomaan ehdokkaat kertoivat, ettei TST:n hyötyä voi suoraan rahassa mitata kaupungille. Ja vaikka joukosta rehellinenkin vastaus tuli, että taloudellisessa mielessä me olemme kuluerä, niin yhdistyksen epäsuora vaikutus ihmisten hyvinvointiin oli jokaisella ehdokkaalla hyvin selvästi tiedossa.  Myös Texvex sai osakseen myönteistä palautetta kaupungin kanssa käymästään yhteistyöstä. Yhdistys sai jopa ehdotuksia toimintansa ja rahoituksensa parantamiseen: perustakaa urheiluseura, niin sieltäkin voi lunastaa rahallisia avustuksia toimintaanne. Ja kehotettiin myös muistamaan ikäihmisiä ja pitämään heidät kiinni alati kasvavassa tietotekniikan evoluutiossa.

  1. Miten kaupungin ja järjestösektorin yhteistyötä tultaisiin edistämään.

Avustusjärjestöjen tuenhaun mahdollisuuksia luvattiin helpottaa. Ehdotettiin byrokraattisia työpajoja, joissa yksinomaan visioitaisiin ja kehiteltäisiin tämän kaltaisia mahdollisuuksia, jonka kautta ihmisiä saataisiin takaisin työelämään. Lisäksi tultaisiin tiedottamaan entistä näkyvämmin ja tehokkaammin kaikista tukiin liittyvistä mahdollisuuksista, ja näihin elimiin valittaisiin niistä vastaavat henkilöt. Myös virkamieskoneistoa kohtaan tehtäisiin infopaketti TST:n tärkeydestä. Kaikki kaupungin tyhjillään olevat tilat tultaisiin vuokraamaan tällaiseen toimintaan, jos niiden tuotto ylittää tyhjillään seisomisen aiheuttamat menot. Rahankeräyslainsäädäntöä tultaisiin myös muuttamaan niin, että varakkaat voisivat helpommin lahjoittaa tukia yhdistyksille.

  1. Perusrahan turvaamisesta ja vuokratuesta.

Yleisöstä kuului suuri huokaus ja aplodit, kun eräs ehdokas lupasi nostaa TST:n vuokratuen takaisin 80%:iin nykyisen 45%:n sijaan.

Myös yksityisen ihmisen pärjääminen oli vahvasti esillä ja moni lupasikin, ettei kaupunki nostaisi vuokriaan. Rakentamista vapautettaisiin. Väläyteltiin lähipalveluiden maksuttomuudesta ja pienistä asiakasmaksuista. Jopa ilmaista mielenterveyspalvelua, tai ainakin hoidonaloitusta, suunniteltiin. Ruoka-avuista luvattiin pitää kiinni ja parantaa kansan kuntoa liikunta-rannekkeiden lisäämisellä. Henkilökohtaisella kontaktilla virkamiehiinkin tulisi olemaan oma osansa.

Joe Majanen päätti osansa roast-henkiseen kysymykseen: ”Minkä vaalilupauksen aiot pitää?” Tilaisuutta jatkettiin yleisön kysymyksillä; ja ihmisiä kun ollaan, niin pientä tunteenpurkausta tai oman vaaliohjelmansa mainostamista lukuun ottamatta, tilaisuus meni erittäin asiallisesti läpi. Esille nousi tietenkin pakolaiskysymys, lasten koulunkäynti, palveluiden vähentäminen, sote, yksityistäminen ja työllisyys/työttömyys. Ainakin allekirjoittaneen mielestä surullisinta oli, että kaupunki joutui maksamaan valtiolle ”sakkoja” 24,6 miljoonaa euroa, kun se ei pystynyt työllistämään riittävästi Turun pitkäaikaistyöttömiä.

Toivottavasti näemme kotikaupungissamme viisaiden ja itsenäisten valtuutettujen sydämellä tekemiä päätöksiä.