Vietä päivä Merimaskussa ja Teersalossa

Anna Duuni suuntaa kohti Merimaskun kirkonkylää to 10.8. Ota mukaan säähän sopiva varustus, eväitä ja riittävästi tarmoa, sillä reissu kestää koko päivän!

Matka alkaa klo 9 Martinsillan läheltä ja ensimmäisenä pysäkkinä on Merimaskun kirkon ranta, jossa on pieni kahvila. Merimaskusta jatketaan Velkuan kirkolle, jonka lähettyviltä löytyy myös Palvan meritaistelun muistomerkki. Velkuan kirkolta on mahdollisuus jatkaa jalkaisin Teersaloon, jossa tehdään pieni pysähdys nauttimaan virvokkeita. Teersalon vierasvenesatamasta alkava paluumatka tehdään Naantalin kautta. Paluu Turkuun noin klo 21.

Pyri saapumaan paikalle varttia ennen lähtöä.

Ilmoittautuminen ja 12 €:n osallistumismaksu Infoon ke 9.8. mennessä.

Kuva: TST Tiedotus

Anna Duuni -veneretkelle osallistujan muistilista:

1. Jos olet estynyt osallistumasta retkelle, ilmoita siitä hyvissä ajoin TST:n Infoon puh. 044 7007 421. Mikäli retki on sellaisena ajankohtana, jolloin Info on suljettu, soita suoraan veneeseen, puh. 044 7007 448 tai matkanvetäjälle, jos sellainen on. TST:n käytännön mukaisesti retkimaksu palautetaan ainoastaan lääkärin tai hoitajan kirjoittamaa todistusta vastaan. Soita veneeseen myös, jos myöhästyt sovitusta lähtöajasta. Veneen puhelin on auki vain miehistön ollessa paikalla.

2. Veneen kapteenilla on velvollisuus kieltää päihtyneen henkilön tulo veneeseen.

3. Veneretkillä on säävaraus. Lähinnä voimakas tuuli voi olla esteenä. Mikäli retki peruuntuu sään tai esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän takia, retkimaksun saa takaisin infosta. Ennen kotoa lähtöä, on hyvä vielä tarkistaa puhelimestaan, onko mahdollisista muutoksista tullut tekstiviesti tai koetettu soittamalla tavoittaa.

4. Varaudu sään mukaisin varustein. Lämmintä, tuulen ja sateen pitävää vaatetta mukaan. Myös varavaatteita. Merellä / saaristossa voi olla erilainen sää kuin maissa. Ota mukaan myös päähine ja aurinkovoide. Ja uimapuku sekä pyyhe, jos aiot uida tai saunoa (mikäli saunomismahdollisuus on). Jos aiot mennä luontoon kävelemään, varaa mukaan varrelliset lenkkarit, vaelluskengät tai kumisaappaat sekä pitkälahkeiset housut. Monissa saarissa on käärmeitä ja punkkeja.

5. Mukaan omat eväät. Veneessä on pieni kaasuhella/ -uuni. Varaudu siihen, että matka saattaa kestää ennakoitua kauemmin. Ota mukaan hyvin ladattu kännykkä. Muista mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeesi ja ota varalta mukaan myös parin seuraavan päivän annokset. Kerro kapteenille, mikäli sinulla on jokin vakava sairaus ja miten toimitaan mahdollisen sairaskohtauksen yllättäessä.

6. Avotulen teko on saarissa kielletty, paitsi merkityillä grillipaikoilla. Kunnioita saariston herkkää luontoa ja vältä häiritsemästä pesiviä lintuja.

7. Veneeseen ei voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä.

8. Kerro erityistoiveistasi retkenvetäjälle etukäteen, esim. saunomistoive.

Anna Duuni -vene on osoitteessa Itäinen Rantakatu 44 (Martinsillan kupeessa).

Paikalle pääset busseilla 9, 14, 15, 30, 50-56 (ensimmäinen pysäkki heti Martinsillan jälkeen).

Pyri saapumaan paikalle varttia ennen lähtöä.

Nautinnollisia matkoja ja tervetuloa!