Yhteistyö auttaa ja vähentää ruokahävikkiä

TST ry:n ja S-market Ruskon yhteistyö auttaa vähävaraisia ja vähentää ruokahävikkiä. Kävimme jututtamassa Tuula Lehmustoa Myllymäentien Ruskon S-Marketista.

– Olemme nyt viime kesästä tehneet TST:n kanssa yhteistyötä, joka tähtää ylijäämäruoan tehokkaaseen hyödyntämiseen, kertoo Tuula.

– Kauppa on jo pitkään pyrkinyt vähentämään ylijäämäruokaa tehokkaasti ja vastuullisesti. Yhteistyömme TST ry:n kanssa on antanut uuden keinon tähän, hän jatkaa.

Kuva: Marko Koskelin

TST ry:n toiminnanjohtaja Petteri Peltomaa korostaa, että yhteistyö on merkittävää jäsenistömme auttamisessa.

– On hienoa nähdä, kun yritykset ottavat vastuuta yhteiskunnallisesta kestävyydestä ja pyrkivät ratkaisemaan ongelmia yhdessä, Petteri toteaa.

Yhteistyön myötä S-Market Rusko lahjoittaa lähes päivittäin ylijäämäruokaa TST ry:lle, joka vastaa ruoan jakelusta vähävaraisille, perheille ja yksilöille. TST ry:n vapaaehtoiset ja työllistetyt ovat keskeisessä roolissa ruoan noutamisessa ja jakelussa, mikä mahdollistaa tehokkaan ja nopean toiminnan.

– Kokemuksemme yhteistyöstä ovat olleet erittäin positiivisia ja toivomme, että yhteistyömalli voisi toimia esimerkkinä myös muille kaupoille ja järjestöille, ruokahävikki vähenee ja yhteiskuntavastuu toteutuu käytännössä, mainitsee Tuula vielä lopuksi.