Turun Seudun TST ry

Media

Turun kaupungin päätökset vaikuttavat toimintaan

Turun kaupungin päätökset vaikuttavat toimintaan

Turun Seudun TST ry:n puheenjohtaja Taimi Räsänen on yllättynyt Turun kaupungin maanantaina 10. helmikuuta tulleesta avustuspäätöksestä ja kertoo, että tilavuokriin ja palkkoihin ei ole riittävästi rahaa.

– Me teemme kaikkemme, että toiminnan rahoitus saadaan tasapainoiseksi, mutta kaupungin avustukset eivät riitä vuokrakustannuksiin, painottaa Räsänen ja jatkaa. – Tarkoituksenmukainen toiminta vaatii myös ammattihenkilökuntaa. Ja TST:n tarkoitus ei ole tuottaa voittoa.

Yhdistyskoordinaattori Jonna Lindroos Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:stä ihmettelee, miksi kaupunki leikkaa yhdistyksen vuokratukea rajusti ja nostaa näin tilavuokraa yli 900 eurolla kuukaudessa. Ruokalatoiminnan avustus leikattiin kokonaan pois.

Sekä Turun Seudun TST ry että Varissuon Työ ja Toiminta VT ry ovat vuokralla Turun kaupungin omistamissa kiinteistöissä.

Nyt Varissuolla joudutaan vakavasti miettimään ruokalatoiminnan alasajoa ja muutenkin toiminnan supistamista.

Myös Lindroos toivoo avointa ja rakentavaa vuoropuhelua kaupungin kanssa kolmannen sektorin asemasta Turussa.

Aiheesta lisää Turun Sanomien artikkelissa 20. helmikuuta.

Myös Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen puuttuu kaupungin juustohöyläpolitiikkaan, mm. työttömiä työllistävien yhdistysten kohdalla, mielipidekirjoituksessaan, TS 25.2.

Työttömien yhdistykset nyt niukkuuden äärirajoilla

Työttömien yhdistykset nyt niukkuuden äärirajoilla

Työttömien yhdistykset ovat tällä hetkellä suurissa vaikeuksissa eri puolella Suomea.

Työttömien Keskusjärjestö on erittäin huolestunut epätoivoisista viesteistä, joita on kantautunut jäsenmäärältään Suomen suurimmista työttömien yhdistyksistä.

Kaupunkien avustukset yhdistyksille Turussa ja Jyväskylässä ovat supistuneet merkittävästi. Missä on kuntapäättäjän ymmärrys yleishyödyllisen yhdistystoiminnan merkityksestä, perää Työttömien Keskusjärjestö.

Lue Työttömien Keskusjärjestön kannanotto 12.2.2020

TST:llä jaettiin 10 000 EU-ruokakassia viime vuonna

TST:llä jaettiin 10 000 EU-ruokakassia viime vuonna

Turun Seudun TST ry jakoi vuonna 2019 liki 10 000 kassillista EU-kuivamuonaa. Tarkka luku oli 9 966 kassillista.

EU-ruokajakoa käytti viime vuoden aikana hyväkseen 1 500 ihmistä.

Heistä 50% oli 65-vuotiaita ja yli. Maahanmuuttajataustaisia oli n. 35% ja naisia 51%.

Lue lisää.

Työttömyydestä eroon ja äkkiä

Ruissalo-päivä 13.6.2018
Ruissalo-päivä 13.6.2018

Kuntakokeilun nimellä kulkeva uudistus siirtää työttömyydenhoitoa kuntien vastuulle.

Kokeilu ei oikeastaan ole kokeilu lainkaan, vaan vuosia tutkittu malli. Siinä kunnat toimivat tiiviissä yhteistyössä TE-palveluiden ja Kelan kanssa tarjoten asiakkaille ns. monialaista yhteispalvelua. Alkaa siis uusi kierros työllisyyskokeiluja ja hyvistä toimintamalleista on tarkoitus tehdä pysyviä käytäntöjä.

Kunnille on myönnettävä vastuun lisäksi resurssit ja selkeät sävelet työttömyydenhoitoon kannustavin metodein, kirjoittaa Turun Seudun TST ry:n puheenjohtaja Taimi Räsänen.

TST-Texvex -poistotekstiilihanke päättynyt

TST-Texvex -poistotekstiilihanke päättynyt

TST-Texvexin toiminta päättyi joulukuussa 2019. Syynä on se, että Turun kaupunki jatkaa tekstiilikierrätystoimintaa Turussa itsenäisesti. Näin ollen kaupunki päätti lopettaa 100 prosenttisesti rahoittamansa TST-Texvex -hankkeen joulukuuhun 2019.

TST-Texvex ehti toimia neljä vuotta. Sinä aikana tarjottiin sadoille turkulaisille työpaikkoja ja kierrätettiin tonnikaupalla poistotekstiiliä. Poistotekstiilistä innovoitiin yhdessä työntekijöiden kanssa myös huikeita kierrätystuotteita.

Kiitos kaikille Texissä työskenneille, tekstiilin kierrätykseen osallistuneille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

Turun Seudun TST ry jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, teemalla työtä, sosiaalisuutta ja terveyttä. Painopisteinä jäsentoiminta, työllistämispalvelut ja kuntouttava työtoiminta.

/ Media, TST-Texvex

TST:n hallituksen 2020 uudet jäsenet

TST:n hallituksen 2020 uudet jäsenet

Turun Seudun TST ry:n syyskokouksessa 11. joulukuuta 2019 valittiin TST:n hallituksen varsinaisiksi jäseniksi  Hannu Elers (vuosiksi 2020-2021), Anne Tyni (vuosiksi 2020-2021), Jarno Sointusalo (vuosiksi 2020-2021), Susanna Ylitalo (vuodeksi 2020) ja Jari Suominen (vuodeksi 2020).

Äänioikeutensa hallituksen varsinaisten jäsenten vaalissa käytti 73 jäsentä.

TST:n hallituksen varajäseniksi valittiin Seppo Blomqvist (vuosiksi 2020-2021), Susanna Valtanen (vuosiksi 2020-2021), Tuula Lempinen (vuodeksi 2020), Juha Tolvanen (vuosiksi 2020-2021) ja Ulla Syväkari (vuodeksi 2020).

Äänensä hallituksen varajäsenten vaalissa antoi 64 jäsentä.

Syyskokous päätti äänin 36 – 28 säilyttää hallituksen varsinaisten ja varajäsenten lukumäärän kuutena. Vastaehdotus olisi pudottanut määrän neljään.

Kuvassa vasemmalta Valtanen, Suominen, Tolvanen, Elers, Blomqvist, Räsänen, Sointusalo, Lempinen, Syväkari ja Tyni.

/ Media, Vaikuttamistoiminta

Taimi Räsänen jatkaa TST:n puheenjohtajana

Taimi Räsänen jatkaa TST:n puheenjohtajana

Turun Seudun TST ry:n hallituksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden jatkaa Taimi Räsänen.

TST:n syyskokous valitsi 11. joulukuuta 2019 Räsäsen jatkoon suoraan, ilman äänestystä. Muita ehdokkaita ei ollut.

Räsäsen toinen puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2020 alusta ja kestää vuoden 2021 loppuun.

Äänioikeutettuja syyskokouksessa oli läsnä 73.

Syyskokouksessa valittiin myös uudet jäsenet yhdistyksen hallitukseen. Lisäksi hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja taloussuunnitelma. Jäsenmaksu päätettiin nostaa 10 euroon.

/ Media, Vaikuttamistoiminta

TST mukana eurooppalaisessa köyhyysrintamassa

TST mukana eurooppalaisessa köyhyysrintamassa

Turun Seudun TST ry on mukana eurooppalaisessa köyhyydenvastaisessa rintamassa, EAPN:ssä.

Suomen köyhyyden vastainen verkosto, EAPN-Fin, on puolestaan Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen avoin verkosto.

Turun Seudun TST ry:n hallituksen jäsen Anne Tyni vaikuttaa EAPN-Finin hallituksessa. Puheenjohtajana toimii Olavi Kaukonen A-klinikkasäätiöstä ja varapuheenjohtajana Marjatta Kaurala Kriminaalihuollon tukisäätiöstä.

Lue lisää Suomen köyhyyden vastaisesta verkostosta.

Kuva: EAPN-Fin

TST:n toiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Turun Seudun TST ry:n toiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 10. joulukuuta 2019. Neuvottelujen lopputuloksena nykyisiä lomautuksia jatketaan toistaiseksi voimassaolevina entisin lomautusprosentein. Lisäksi yksi työtehtävä lopetetaan ja tehtävässä ollut toimihenkilö irtisanotaan tuotannollisella ja taloudellisella perusteella.

Turun Seudun TST ry:n hallitus päätti 19. marraskuuta 2019 yhdistyksen toimihenkilöitä koskevien yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Kyseessä ovat toiset yt-neuvottelut TST:llä syksyn 2019 aikana. Nämä neuvottelut alkoivat keskiviikkona 27. marraskuuta 2019 klo 10.

Yt-neuvotteluiden tavoitteena on turvata yhdistyksen toiminnan jatkuvuus, jäsen- ja työllistämispalvelut ja muut palvelut myös tulevaisuudessa.

Neuvottelut eivät koskeneet erillisrahoitteisia projektityöntekijöitä, määräaikaisilla työsopimuksilla työskenteleviä, tukityöllistettyjä tai kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

TST:n ensimmäiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

TST:n ensimmäiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

Turun Seudun TST ry:n ensimmäiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät syyskuussa.

Yhdistyksen hallituksen keskiviikkona 25. syyskuuta 2019 tekemän päätöksen mukaisesti vakituisen henkilökunnan lomautukset toteutetaan 10. lokakuuta alkaen. Kaksi vakituiseen henkilökuntaan kuuluvaa lomautetaan kokoaikaisesti ja viisi osa-aikaisesti 31. joulukuuta 2019 saakka.

Lue koko tiedote 25.9.2019

Turun Seudun TST ry:n hallitus päätti 2. syyskuuta aloittaa taloudellisista ja tuotannollisista syistä johtuen yhdistyksen toimihenkilöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Tavoitteena on saada 35 000 euron säästöt henkilöstökuluissa loppuvuoteen mennessä.

Lue lisää