Yle Turun vaaliteltta ti 18.1.: Miten pidetään huolta kaikkein heikoimmista?

Yle Turku kutsuu kaikki seuraamaan ja osallistumaan vaalikeskusteluun Ylen Vaaliteltassa tiistaina 18. tammikuuta 2022. Kyseessä on verkkokeskustelu, johon voi osallistua koronaturvallisesti mistä vain. Keskustelun kommentit kirjoitetaan, etkä tarvitse videoyhteyttä.

Aika: ti 18.1. klo 11 
Aihe: Miten pidetään huolta kaikkein heikoimmista?

Keskustelussa on kyse siitä, keitä heikoimmat itse kunkin mielestä ovat ja miten heidän asemansa muuttuu vai muuttuuko, kun hyvinvointialueet aloittavat. Kuka tahansa voi osallistua keskusteluun, oli sitten ehdokas tai äänestäjä. Hän voi esittää mielipiteitä ja kysymyksiä tai vain seurata keskustelua. 

Yle Turku on kutsunut mukaan muutaman asiantuntijan, jotka eivät ole itse aluevaaliehdokkaita: sosiaalityöntekijä Teija Ahokas (Oy Vasso Ab), erikoissosiaalityöntekijä Johanna Lehtola (Oy Vasso Ab), sosiaalityöntekijä Kaisa Hakamäki (Turun kaupunki) ja piispa Mari Leppänen.

Heidän lisäkseen on kutsuttu muutamia ehdokkaita: Hassan El-Khatib (vas.), Päivi Maisila (kesk.), Ville Tavio (ps.), Jarkko Vallinkoski (Liike Nyt), Janina Andersson (vihr.) ja Petteri Orpo (kok.). 

Tämä vaalikeskustelu on Ylen vaaliteltassa jo neljäs. Aiemmat löytyvät täältä. Valitse ylävalikosta ’Chat’. Edellisten keskustelujen perään käynnistyy tiistaina 18.1. klo 11 tämä ”heikoimmat”-keskustelu. 

Keskusteluun osallistuminen edellyttää Yle Tunnuksen luomista (ilmainen). Jos sinulla ei vielä ole Yle Tunnusta, voit luoda sen maksutta täällä.

Seuraa Yle Turun uutisointia Varsinais-Suomen aluevaaleista