Palvelumanageri-palvelu

Hanke päättynyt

Palvelumanageri-palvelu päättyi vuoden 2021 lopussa. Kiitämme kaikkia mukana olleita! Palvelu oli käynnissä 1.9.2019 – 31.12.2021.

Mistä on kyse?

Kyseessä on uudenlainen työllistymiseen tähtäävä palvelu, jossa palvelumanagerit auttavat asiakasta matkalla kohti työllistymistä.

Palvelumanageri-palvelun tavoitteena on parantaa asiakkaiden työllistymisedellytyksiä siten, että asiakas sijoittuu palvelun aikana (avoimille) työmarkkinoille, lähemmäs työmarkkinoita tai hänen tilanteensa selkiytyy muuten.

Keskeistä palvelussa on osallistujan saama henkilökohtainen rinnalle jalkautuva asiantuntijan tuki, ohjaus ja valmennus. Palvelumanagerin tehtävänä on nimenomaan tarjota työnhakijalle tiivistä yksilöohjausta ja henkilökohtaista tukea. Tapaamisia on vähintään kaksi kertaa kuukaudessa, jopa kaksitoista puolen vuoden aikana.

Uutta on tapaamiskertojen määrän lisäksi myös se, että asiakas voi sopia tapaamisen palvelumanagerin kanssa vaikka kotipaikkakuntansa lenkkipolulle. Korona-aikana pääasiallinen yhteydenpito tapahtuu etäyhteyden kautta

Kenelle tarkoitettu?

Asiakas kuuluu toiminnan kohderyhmään kun

  • työllistymisen esteinä ovat alentuneeseen työkykyyn, matalaan koulutustasoon, mukautettuna suoritettuun ammatilliseen koulutukseen, puutteelliseen suomen kielen osaamiseen, elämänhallintaan tai muuhun sellaiseen liittyvät haasteet.
  • on ennakoitavissa, että asiakas tarvitsee työllistymispolkunsa aikana useamman kuin yhden viranomaistahon tarjoamia palveluja (työllistyminen, koulutus, kuntoutus, sosiaalipalvelut).
  • asiakas hyötyy intensiivisestä pitkäkestoisesta tuesta, joka on käytettävissä riippumatta siitä, minkä viranomaisen palvelussa tai palveluissa on.

Miten hakeudutaan?

Palveluun hakeudutaan ensisijaisesti TE-hallinnon, kunnan sosiaalitoimen tai Kelan kautta, mutta toiminnasta voi olla yhteydessä myös yhdistyksen palvelumanagereihin.

Lisätiedot

ohjaaja Riku Salo, puh. 040 129 7680, riku.salo (ät) tstry.fi
ohjaaja Ville Kyynäräinen, puh. 040 129 7660, ville.kyynarainen (ät) tstry.fi
Turun Seudun TST ry, Kanslerintie 19, 20200 Turku.

Lopuksi

TST:n palvelumanagerit palvelevat Varsinais-Suomen läntisten kuntien (Raisio, Rusko, Naantali, Masku, Nousiainen, Mynämäki, Vehmaa, Taivassalo, Kustavi, Uusikaupunki, Laitila, Oripää, Pöytyä, Aura, Loimaa, Marttila) työnhakijoita, eivät turkulaisia.

Palvelumanageri-palvelu on syyskuussa 2019 alkanut ELY-keskuksen kilpailutuksen kautta toteutettava uudenlainen toimintamuoto, joka jatkuu myös vuoden 2021.

Lue lisää Varsinais-Suomen TE-toimiston verkkosivuilta.

Katso esittelyvideo