Turun Seudun TST ry

TST-Texvex täytti vuosia tekstiilikierrätyksen merkeissä

Hieman räntäisestä kelistä huolimatta TST-Texvexin 3-vuotissyntymäpäivän Kassipäivätarjous houkutteli paikalle kymmeniä ja taas kymmeniä innokkaita asiakkaita, jotka palkittiin edullisten ostosten lisäksi vielä ongintapisteen yllätyssaaliillakin.

TST-Texvex kiittää kaikkia osallistujia ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudelleen – vaikkapa jo ensi viikon Penkojaisiin! Ja tokihan Texvexin ovet ovat avoinna myös uusille asiakkaille.

TST-Texvexin 3-vuotisjuhlia vietettiin torstaina 7. maaliskuuta.

TST-Texvex tekstiilikierrätys on Turun kaupungin rahoittama hanke. Toiminta järjestetään yhteystyössä Lounais-Suomen Jätehuollon ja Turun Seudun TST ry:n kanssa. Hankkeen toiminta-ajatuksena on edistää kiertotaloutta lajittelemalla ja käsittelemällä kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä.

Lisäksi hanke tarjoaa aktivoimismahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille turkulaisille.

TST-Texvex on avoinna ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14.

Suomeen on syntymässä ensimmäinen poistotekstiilien jalostuslaitos. Lounais-Suomen Jätehuolto etsii sille tiloja Turusta. Ensimmäisen vaiheen pilottilaitoksen on määrä käynnistyä jo ensi vuoden alussa. Lue lisää Helsingin Sanomien jutusta ”Pian rikkinäinen paita päätyy keräysastiaan – Sieltä alkaa tie uudeksi paidaksi, pöydäksi tai sohvantäytteeksi” (2.3.2019).

Lue myös Turun Sanomien juttu ”TST-Texvexin poistotekstiilimyymälä viettää 3-vuotissynttäreitä – TST-Texvexin kautta kulkee vuodessa 120 000 kiloa tekstiiliä” (4.3.2019).