Onko mielenosoittamisella mitään vaikutusta?

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärvi kysyy, kannattaako mieltään osoittaa? Ja vastaa samaan hengenvetoon painokkaasti, että kyllä!

”Mielenilmausten vaikutukset eivät ole välittömiä, mutta ne vaikuttavat. Meidän tulee siksi pystyä olemaan niissä näkyviä, koska työttömien toimeentulo on rajusti uhattuna.” painottaa Irma Hirsjärvi Työttömien Keskusjärjestön tuoreessa jäsenkirjeessä.

Kuva: Pixabay

Raju leikkauspolitiikka on saanut sote-järjestöt ja palkansaajien liitot osoittamaan mieltään kerta toisensa jälkeen kovemmalla kädellä, mutta tähän mennessä hallitus ei ole tullut yhtään vastaan. Tällaisina aikoina on erittäin tärkeää osoittaa tukea niitä kohtaan, jotka toimivat työttömien ja pienituloisten edunvalvojina sekä äänitorvina Suomen politiikan kentällä.

Jos hiljaisina hyväksytään kaikki mitä sanellaan, niin ennen pitkää ei ole enää ketään, joka puhuisi leikkausten kohteiden puolesta.

Kuten Martin Niemöller asian ilmaisee: ”Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään koska en ollut sosialisti. Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, enkä puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä. Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään koska en ollut juutalainen. Siten ne tulivat hakemaan minut, eikä silloin enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”

Martin Niemöller oli vuosikymmeniä Saksan evankelisen kirkon vaikutusvaltaisimpia johtajia.