Turun Seudun TST ry

Ruokajako uutisotsikoissa

Turun Seudun TST ry:n ruokajaon merkityksestä on uutisoitu viime aikoina useaan otteeseen. Löydät tästä artikkelista linkit kootusti.

Ruoka-avulle on tarvetta

Ylen toimitus vieraili lokakuussa 2021 TST:n EU-ruokajaossa. Voit lukea artikkelin Koska rahat eivät riitä, Petri Salminen jonottaa hapankorppua ja säilykkeitä – korona-aika paljasti, miten perusturva vuotaa Ylen sivuilta.

Haastateltavana Petrin lisäksi myös vapaaehtoistyöntekijä Reijo Rantanen, TST:n keittiöpäällikkö ja ruoka-apuvastaava Tuula Lempinen, sekä köyhyyttä ja ruokajonoja tutkineet Minna Kivipelto ja Titi Gävert.

Ruokajaon tulevaisuutena 20 euron maksukortti

Joulukuussa Yle Svenskan aiheena oli ruokajakelun muutos. Haastateltavana aiheesta TST:n keittiöpäällikkö ja ruoka-apuvastaava Tuula Lempinen. Voit lukea ruotsinkielisen artikkelin ”Matkassar i brödkön är snart historia – i framtiden ges EU:s mathjälp med betalkort” Ylen sivuilta.

Suunnitelmana on jättää ruokakassit historiaan, ja tuoda tilalle maksukortit. Tarkemmat yksityiskohdat selviävät myöhemmin, mutta tarkoituksena on sujuvoittaa apua. Nykyjärjestelmän ongelmana on varastointi, jaon organisointi sekä ei-halutut tuotteet. Jatkossa maksukorttia käyttämällä ihminen voisi valita mitä ruoka- ja hygieniatuotteita hän avustuksella ostaa. Summaksi on kaavailtu 20 euroa.